Milyen kiegészítők kellenek a sárkányozáshoz? – Kérdések, válaszok

Share Button

Amikor egy sárkányt veszel érdemes tájékozódni. Vannak üzletek, ahol a kiegészítőket “csomagba” adják, ezeket “ready to fly” felirattal jelzik. Hazai viszonylatban ez nem jellemző, kérdezz rá, hogy mi kell a használathoz.

Első sorban zsinórokra lesz szükséged, ezeket nem szokás a sárkányokhoz csomagolni, de előfordulhat, hogy benne van. Sárkánytól függően kell a zsinór vastagságát, hosszát és anyagát kiválasztanod, nem kezdeném el itt felsorolni a paramétereket, ha kérdésed van tedd fel a fórumon, szívesen segítünk a kiválasztásában.  Nagy általánosságban a kezdetekhez 20-25 méteres hosszúság és a 30-70 daN szakítószilárdság a megfelelő. Érdemes jó minőségű zsinórszettet beszerezni, ezzel akár évekig el lehet repülni.

Ami még fontos lehet egy rögzítő cövek vagy más néven a leszúró. Enélkül ugyan lehet élni, de elég nehéz, a zsinórok kiakasztására, sárkány rögzítésére lehet használni. Nem egy nagy összeg, akár házilag is elkészíthető.

Már a beszerzéskor érdemes megnézni, hogy az irányításhoz milyen eszköz áll kézre. Gondolok itt a trükksárkányoknál a csukló- vagy ujjpántokra illetve a paplanoknál a szivacsos csuklópántra vagy fogantyúra. Ezeket érdemes vásárlás előtt/alatt kipróbálni

A sárkány típusától függően szükséged lehet sok minden másra még, csövekre, hosszabb/rövidebb zsinórokra, tároló zsákra. Ezek beszerzése azonban várathat magára egészen addig, amíg valóban felmerül az igény.

A legelején elég a sárkány, egy leszúró és egy zsinórszett. Ennyi lenne a túlélőkészlet.

Share Button

Szólj hozzá a témához!