Milyen típusú sárkányt érdemes venni? – Kérdések, válaszok

Share Button

Ha már sikerült eldöntened, hogy melyik fajtát szeretnéd beszerezni, akkor az alábbiakban próbálunk némi iránymutatást adni a választáshoz.

Trükk és bukfenc sárkányok

Ismét a 3S Trükksárkány iránytűjét jelölném meg forrásnak! Szerintem ennél jobban nem lehet leírni, nézd meg, látogass el hozzájuk is! Úgy gondolom, hogy a nagyáruházakban kapható alapmodellek nem igazán “kedvcsináló” egyedek. Sajnos ezeket csak megvenni jó, a reptetésük nagyon sok élményt nem jelent, előbb-utóbb töréssel végződik az ismerkedés.
Ebből a típusból is léteznek Speed vagy kis szeles sárkányok, ám azt ajánljuk, hogy az alapok elsajátítása után kezdj bele az ilyen sárkányokkal  ismerkedni. Vagy az extra sebesség, vagy a törékeny szerkezetük teszik őket sérülékennyé.

Revolution sárkányok

Egyértelműen az 1.5 B széria amit ajánlani tudok, ugyanez igényesebb anyagokkal és választható színekkel a PRO széria, amiket nem gyárban állítanak elő. A PRO széria jóval drágább, de szerintem nem egy nagy durranás. Az olcsóbb, de koránt sem annyira látványos repülésre alkalmas példányok pedig: EXP, SLE
Kis szélhez pedig a Zen, de ennek irányítása nem kezdőknek való, könnyen törik, alapok elsajátítása után tudom ajánlani! Ára elrettentő!! Kísérleteztek kis szeles sárkányokkal a régmúltban is, de ezek nem váltották valóra a hozzájuk fűzött reményeket. A Speed széria ennél a típusnál is megköveteli az alapok elsajátítását. Bővebb leírás itt.

Paplan 

A HQ Symphony család bármely tagját merem ajánlani, sokan szeretik nyugodt, kiegyenlített teljesítményéért. De ide sorolható még a Beamer, Rush, Pansh… és még majd írok, ha eszembe jut. Úgy gondolom, hogy nagyon nem tudsz mellélőni ha mást választasz, ezek a sárkányok már tervezés, tesztelés után kerülnek a piacra. Léteznek Speed sárkányok is, amik reptetése során nem hagyhatod lanyhulni az éberséged. Ezeknél a legnagyobb sérülés az extra sebesség miatti földhöz csapódás miatti cella-szakadás.

Egyzsinórosok

Na itt nehéz helyzetben vagyok. Az biztos, hogy a HQ, Eolo, de még a Tribord cuccai is jók. Elég kevés az olyan egyzsinóros sárkány a piacon, amit nem lehet repülésre fogni. Ha van lehetőséged, akkor inkább olyan példányokat szerezz be, amin nem lehet látni, hogy nagyon kínai!

 

Share Button

Szólj hozzá a témához!