Hol lehet ezekhez hozzájutni? – Kérdések, válaszok

Share Button

Elsősorban akkor fogod ezt olvasni, amikor már megvettél valamit és megjött a kedved a további egyedek beszerzéséhez. Vagy pont erre keresed a választ! 😉

Reflexshop

Amit elsősorban meg tudok jelölni, mint hazai beszerzési forrás az a Reflexshop. Tudnod kell, hogy a boltban nagyobb részben nem fogod megtalálni a webshopban szereplő sárkányokat és alkatrészeket. Egy-két alap modelltől eltekintve nagyobbrészt egyzsinórosokból, pár paplanból, néhány kétzsinórosból és elvétve egy-két négyzsinórosból áll a repertoár. Mindenképpen érdemes telefonon tájékozódni, hogy mi az éppen rendelkezésre álló kínálat. Az árak tekintetében esetenként nem a legjobb megoldás, jobban jössz ki, ha külföldről rendelsz, ezt majd lejjebb fogom tárgyalni. A bolt címe és elérhetősége a lap alján.

Decathlon

A második hazai beszerzési forrás a Decathlon. Itt a webes kínálat általában megegyezik az áruházakban fellelhető készlettel. Az alap modelleken kívül a minőségük egész jó, amibe merevítő van, azok előfordulhat, hogy egy-egy kemény talajérintéstől törnek. A paplanjaik egészen jók, a kihelyezett információs tábláról érdemes a széltartományról tájékozódni.

Webshopok

Ez a pont akkor fog érdekelni, ha nem találtad meg azt, amit szerettél volna itthon megkapni. A neten nagyon sok webshop árulja portékáit, elsősorban érdemes szétnézni az Európai Unio tagországaiban működő áruházakban. Azt viszont már az elején érdemes tudnod, hogy egyes sárkányokhoz az EU-n belül nehéz hozzájutni.
Amint kipécézel egy ilyen áruházat a következő plusz költségekkel kell számolj:

  • postaköltség. Európán belül, akár még a környező országokból is kb. 6-8 ezer  körül, míg az Államokból 10 ezer Ft körüli összeg. A rendelésed leadása legvégén a megadott címhez kalkulálja ki a pontos értéket, ezt még a fizetés előtt meg tudod nézni.
  • áfa. A rendelt csomag összértékének a megérkezéskor számított valutából átváltott forint érték + 7%vám +27% ÁFA. Példa: 1.000 Ft-ra 70 a vám és 289 Ft az áfa, végösszeg: 1.359.- Ft.
  • vám. 7%, a fenti példa alapján kalkulálhatsz.
  • – 22 euro alatti érték vám és áfa mentes
    – 45 euro értékig ajándék megjelöléssel vám és áfa mentesMegjegyzés: a kalkuláció, a vám és áfa terhek 2012 év eleji adatok!!!

Fizetni a legkönnyebben egy Mastercard-dal tudsz, ami a nevedre szól, a -on keresztül. Ennek plusz költsége minimális. A PayPal egy kimondottan felhasználóbarát megoldás, amibe regisztrálni kell, majd a kártyád segítségével tudsz fizetni. Ha nincs kártyád, akkor a “Top Up” menü alatt található oldalt kinyomtatva tudsz az Unicredit bank-nál befizetni készpénzt. A számlán az összeg 1-2 napon belül jóváírásra kerül, ezzel a webshopok fizetési oldalán található PayPal opciót választva tudod egyenlíteni a számlát. Érdemes a megjegyzésben rákérdezni a szállítási módot, létezik egy “követhető csomag” mód, amihez tartozik egy ragszám. A számmal a feladó és vásárló országában egy webes felületen nyomon követhető a csomag, így láthatod, hogy merre jár a küldemény. Sajnos ezek a követhető csomagok csak részinformációkkal szolgálnak, nem minden esetben naprakészek, volt már rá példa, hogy a küldemény még London-ba érkezés státuszban volt, de a postás már csengetett. Ez a jobbik eset. 🙂

Egyéb nagy áruházak

A nagyobb áruházak is foglalkoznak sárkányokkal idényjellegűen. Általában egyszerű, 1-2 ezer forint értékű példányokra találhatsz rá a sorok zegzugos részein, túlnyomórészt olcsó anyagokból összeállítva. Gyereke, és magunk szórakoztatására kiválóan alkalmasak, hosszú életet azonban ezektől ne várj. Repképességük általánosan egész jó, összeállításukhoz nem kell egyetemet végezni. 😉


Reflexshop – Budapest

1067 Budapest, Eötvös utca 39.
(Eötvös-Szondi sarok)
Telefon: +36 1 269 0941
+36 30 529 2432
E-mail: bolt@reflexshop.hu

Nyitvatartás
Hétfő-Péntek: 10:00 – 18:00-ig
Szombat: 10:00 – 14:00-ig

Decathlon áruházak

Nyitva tartás: ünnepeket kivéve minden nap, 9:00-20:00

decathlon logo Decathlon Budaörs Budaörs Baross u. 146
decathlon logo Decathlon Csömör Kistarcsa Határ út 6.
decathlon logo Decathlon Dunakeszi Dunakeszi Pallag u. 3.
decathlon logo Decathlon Dunaújváros Dunaújváros Kandó Kálmán tér 12
decathlon logo Decathlon Győr Győr Királyszék út 31.
decathlon logo Decathlon Győr Győr Királyszék út 31.
decathlon logo Decathlon Kecskemét Kecskemét Dunaföldvári út 2/b
decathlon logo Decathlon Maglód Maglód Kállai Pál utca 2
decathlon logo Decathlon Miskolc Miskolc József Attila út 83
decathlon logo Decathlon Soroksár Budapest Bevásárló u. 2.
decathlon logo Decathlon Székesfehérvár Székesfehérvár Holland fasor 3
decathlon logo Decathlon Szombathely Szombathely Bálványkő út 3.
decathlon logo Decathlon Zalaegerszeg Zalaegerszeg Balatoni út 5.
Share Button

Szólj hozzá a témához!