Csapatsárkány

Share Button

P1380810A sarkany.info közösségében megfogalmazódott, hogy szeretnénk a közös programokra érkező látogatókat még jobb és nagyobb sárkányokkal meglepni. Mire is gondolunk? A világ számos pontján a sárkányeresztők klubokba és egyéb formákba tömörülve készítik el hatalmas széljátékaikat. Mivel anyagi lehetőségeink eléggé korlátozottak, így némi szerveződés után belekezdünk egy olyan gyűjtésbe, amibe mindenki szabadon, akár egyénileg is befizethet rendszeres vagy eseti összegeket. Ebből szeretnénk később megvalósítani sorban a klasszikusnak mondható látványelemeket. Természetesen nem készen vásároljuk őket, hanem műhelymunka keretén belül készítenénk el a sárkányokat.

A jelenlegi állás szerint 500/1000P1380816 ft/hó, de lehet eseti befizetésekkel is csatlakozni a felhíváshoz, amit a közös programokon szednénk be. A befizetők nevét, az adakozás állását itt alul, a táblázatban lehet követni, majd a kész sárkányokról készült listát és fényképeket is itt listáznám.

Várunk minden ötletet, felajánlást, szponzort!

Ha kérdésed lenne, vagy csatlakoznál ehhez a felhíváshoz, kérlek írj egy e-mail-t a sarkanyinfo@gmail.com-ra.

Mindenek előtt egy cél: az ilyen sárkányok és széljátékok elengedhetetlen kelléke egy emelősárkány, íme az első célok: egy 8 nm-es kapfoil!
Az aktuális terv és a cél ügyében folytatott diskurzus a fórumon folyik, amit ide kattintva érhetsz el.

Capture

Most aktuális!

Advance Sigma4 29 3Az összegyűlt összegből vettünk 5 db siklósárkányt, amit két okból tartok fontosnak. A siklósárkányok műszaki engedélye lejárt, tehát már céljuknak megfelelően nem használhatóak, embert már nem emelhetnek… innentől fogva szemétnek számítanak. Szemétből sárkányt? Naná! És megannyi zsinórunk is lett!
A siklók szétbontásával nagy terhet vettünk a vállunkra, ezeket csíkonként és színenként szét kell bontani, hogy olcsó anyaghoz jussunk. Sárkányt varrni ezekből szintén nagy kihívás lesz, hiszen megannyi színt és darabot kell majd összeragasztani, megvarrni. Ha látsz magadban annyi erőt, hogy egy darab ernyőt szétbontasz, esetleg csatlakoznál a sárkányépítéshez, jelezz itt: sarkanyinfo@gmail.com!
Update!
Gőzerővel, több (cérna)szálon -hogy képletes legyek- folyik a sárkányok bontása, 6-an dolgozunk rajta. A zöld és a kék-piros teljesen szétszedve, a piros-fehér fele kész, a sötétzöld és a mályva is elkezdve. Egyelőre annyiban állapodtunk meg, hogy Pákozdra szétbontjuk az egészet. Jelenleg olyan 70 nm bontott anyagunk van, ami a végére lesz majd érdekes. A csíkok hossza is változó, a szélessége is, de lehet úgy számolni, hogy kb 2 méteres 20 centis csíkok fognak majd rendelkezésre állni.
A bontás befejeződött, a technikai fogások letisztultak, terveket böngészünk. Jelenleg a bontott anyag 15 és fél kilót nyom, ami közel 270 nm anyagnak felel meg, és ugyanennyi belső cellaválasztó anyagunk is van…tele lyukakkal.
Elkezdtük a varrógépek, talpak és apparátok  felkutatását, közben megindult a terv kutatása is.
Update!
Elkészült egy Peter Lynn pilot és hozzá egy Nemo hal!
Újabb, méretben és alakban eltérő egyedek kidolgozásába kezdtünk, valamint egy hosszabb szünet után előkészítettünk egy 15 méteres polip anyagát.
Update! A polip fejrésze majdnem elkészült, a lábak készen állnak az összeillesztésre! A 2019-es évben felkerül a vihető eszközök listájára.

A Nemo hal képtára innen nyitható.

Az elszámolásról vezetett táblázat az alábbi linkről érhető el. Ha bármilyen hibát/hiányosságot vesztek észre rajta, esetleg támogatnád a kezdeményezést, akkor kérlek írj egy emailt.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rgUOT3e3nX–L61Zt3D-hCLbIEpMuGCYKb1a80wCb1M/edit?usp=sharing

Share Button

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.