Indonéz levél sárkány – Magazin

Share Button

Azt mondják az okosok, hogy a sárkányok születési helye Indonézia vagy Kína térsége volt. Ezek közül inkább az Indonéz szigetvilágot tartják valószínű helyszínnek, a mai napig használatban vannak a nagy levelekből készült sárkányok. Ezeket a sárkányokat két típusra oszthatjuk. Az egyik fajta az egy, nagy levélből készült eszközök, ezek ügyes kantár kötéssel átalakítás nélkül repképesek. A másik fajtába azok a sárkányok kerülnek -ami miatt ez a bejegyzés is megszületett- amelyek több összeszőtt levélből és némi keretből állnak.
Ezeket a sárkányokat horgászathoz használják a mai napig, ugyanis megfigyelték, hogy a halak a horgászcsónak árnyékát elkerülik. A sárkányra horgászzsinórt erősítve a horgász képes volt az eregetett sárkánnyal a hajótól jóval távolabb kihelyezni a csalizott horgot, majd kapás esetén az eresztőzsinórt meghúzva “bevágni” a halnak.

A képen egy ilyen történelmi eszköz replikáját láthatjuk. Szerintem nagyszerű dolog, hogy korunk modern anyagait mellőzve nekiállt a készítő egy ilyen sárkány elkészítésének.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!