Sárkánytár

Share Button

Sárkányozol? Szeretnéd, ha megismernének a többiek? Itt a helyed, a fórumon regisztráció után itt tudsz írni magadról és feltölteni a képeidet! Nem csak a sárkányokról, hanem a  KAP képek legjobbjai, a kedvenc képek is jöhetnek…úgy módjával. Akkor, kezdem is!


Nick: humanual

Magamról: 2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára. Elsősorban a négyzsinóros revók érdekelnek, de egyre többet kacsintgatok a történelmi jelentőségű és ritka sárkányok felé. Az események nagy részére igyekszem eljutni, ahol további “függőket” szeretnék gyűjteni. Nálunk a jelszó: egyszer mindenki volt kezdő!
Magamról egy kicsit bővebben itt… 

Lakhely: Budapest, Dél-Pest
Elérhetőség: sarkanyinfo kukac gmail.com
Weboldal: http://sarkany.info/ , http://www.facebook.com/sarkanyinfo
Sárkányok:

P1260302P1180368


Nick: httomi

Magamról:  2010-ben egy unalmas szeles napon kerestem magamnak valami kinti elfoglaltságot. Az isteni szikra kipattanása után irány a Decathlon. Sárkányok válogatása után merész döntéssel úgy , hogy fogalmam nem volt egy trükksárkány büszke tulajdonosa lettem. Az első pár reptetés katasztrofálisra sikerült, míg nem találkoztam Humanuallal. Akkor ő kezdő revósként teljesen lenyűgözött, hogy 4 zsinór és repül, nekem csak kettő és nem megy…….
Fél perc magyarázás után már ment is az eregetés.
Azonnal megtaláltuk a közös hangnemet és érdeklődési irányultságot.

Kezdetben trükksárkányozás világában merültem el, ezután váltottam én is Revózás rögös útjára. Jelenleg minden szabadidőmet a sárkányozás tölti ki illetve ennek az oldalnak a működtetésének segédlete.
Mindenkinek szívesen segítünk ,hogy megfertőződjön a sárkányozás szenvedélyével, alapoktól egészen a saját sárkánykészítéséig és még azon is túl…….

Lakhely: Budapest, Dél-Pest XX.
Elérhetőség: httomi77 kukac gmail.com
Weboldal: –
Sárkányok:


 

Nick: Ricsi

Magamról:  2007 óta eregetek rendszeresen. Egy kétzsinóros delta sárkánnyal kezdtem, majd egyzsinóros deltoid, edy (kislányom sariai) is sorra kerültek. Egy Pákozdi hétvégén összehaverkodtam egy kicsi kétzsinóros légcellás ernyővel. 2008-ban szereztem egy NPW 5-öt sokáig lábon, illetve télen korcsolyán eregettem. 2009-ben egy régi sárkányrepülő alvázból fabrikáltam egy kezdetleges buggyt, mellyel sokat gurulgattam. Közben megismerkedtem a Kiteforce.hu csapatával. 2010-óta rendelkezem egy Rokkaku sárkánnyal is. 2011 tavaszától erősítetem egy 5 és egy 6 négyzetméteres nyitott légcellás vontatósárkányal. Ha csak tehetem mindig mindegyik sárkányomat reptetem, használom. Alapvetően Soltvadkerten lakom itt is eregetek, illetve (egyre ritkábban) Dunaujváros-Kisapostagi Repülőtér (Volt Kiteforce.hu főhadiszállás).
Időközben a buggy modernizáláson esett át. 2016 tavaszán egy 19 négyzetméteres Kitech Fly 3 depowerelhető zártcellás vontatósárkánnyal bővült az arzenál. Segítségével sikerült elsajátítani a kiesurf alapjait, továbbá kis szélben is tudunk buggyzni.
Szerencsémre a közelemben található egy 40 hektáros halastó amelyen lehet gyakorolni a siklást.
Lehetőségeimhez mérten próbálok eljutni egyre több sárkányos rendezvényre.

Lakhely: Soltvadkert, Bács-Kiskun megye
Elérhetőség: mindaricsi kukac windowslive.com
Weboldal: 
Sárkányok:


Nick: Gebe11267738_848902651830062_8011755300467777579_n

Magamról:
A sárkányozás nálam is mint sok embernél gyerekkorban kezdődött mindenhonnan összeszedett, mindenféle anyagból, édesapám segítségével épített Eddy- és 8 szögü típusokkal. Kb. 10 éves lehettem amikor testvérem Olaszországból hozott nekem egy dög nehéz, két zsinóros csodát. Persze, akkor még fogalmam sem volt arról, hogy hogyan kell reptetni. Összefogtam mindkét zsinórt és szaladtam vele… amíg el nem tört egy merevítő, így a sárkány be a sarokba és maradtak az egyszerűbbek. Pár évre rá nagyon elkezdte piszkálni az orrom, hogy miért nem volt hajlandó repülni előszedtem hát, kerestem bele egy megfelelő méretű pálcát, ki a rétre és megfontoltan átgondolva a lehetőségeket addig kísérletezem amíg rájöttem, hogyan is kell a levegőben tartani a jószágot. (kizárólag orkán erejű szélben) Szüleim látva megnövekedett érdeklődésemet a téma iránt, elvittek Pákozdra az akkori Sárkányfesztiválra. Na az volt az a pont amikor… Amint lett egy kis pénzem irány a “nagy sportáruház” újabb 2 zsinóros Wing 184 gondolván ez nagy, akkor jó is lesz. Hát… jó volt egy darabig. Időközben egy kis paplan is becsúszott, közben próbálkoztam mindenféle konstrukció elkészítésével több kevesebb sikerrel. Kisebb-nagyobb kihagyások után (kb. 5-6 év) ismét a kezembe akadt a régi Wingem és újra fellobbant a tűz. Több kellett… Netre fel, Rokkakuépítés, repül, pipa. Tetrahedralépítés, repül, pipa. Aztán rátaláltam a Revókra és a sarkany.info-ra. Felvettem Humanuallal a kapcsolatot és az ő nagy segítségével (itt is köszönöm neki) elkészült az első “répa” revóm. Azóta ahogy időm engedi reptetek. A készlet bővül, legfőbb project a harci sárkányozás és tökéletesítése.

Üdv: Mihályi “Gebe”Tibor
Lakhely: Székesfehérvár
Elérhetőség: gebecske kukac gmail.com
Weboldal:
Sárkányok:

wau birdTangler11267738_848902651830062_8011755300467777579_nurban ninja the bad

12347762_942519172468409_9091955858366492823_nbell cellaWP_20151004_004rokkaku

WP_20151004_007

 


Nick: Zsákai Péter

561724_446135288762547_1177735957_n

Magamról: 2011 nyarán, amikor a Decathlon hűségkártyám létrehoztam, poénból kedvenc sportnak a papírsárkányozást jelöltem meg, azon belül is a profi szintet. Holott életemben nem sárkányoztam, a gyerekkoromból is kimaradt.

Nem sokkal ezután, a 32. születésnapomra nővéreméktől kaptam egy egyzsinóros gyémánt sárkányt, egy Tribord Zeruko Diamantwing -et. Nagyon örültem neki, viszont fogalmam sem volt hogyan kell összerakni és reptetni.
Némi keresgélés után megtaláltam a sarkany.info -t, ahol Humanual és Httomi készségesen átsegített a kezdeti nehézségeken. Már akkor nagyon tetszett, hogy milyen jól néz ki az oldal, mennyire kézre áll és helyén van minden, de leginkább a hatalmas tudásanyag és az, hogy itt mindenki segítőkész és önzetlen.
Az egyzsinóros révén hamar beleszerettem a sárkányozásba, holott eleinte még nem is igazán sikerült reptetni. Tudtam, hogy szeretnék komolyabban foglalkozni ezzel a hobbival. Így megvettem a második sárkányom egy Invento-HQ Jive II trükksárkányt.
Mivel ezidőtájt a hazai sárkányos oldalak száma igen csekély, úgy éreztem érdemes elindítani a saját sárkányos blogom, ezzel is gyarapítva a témával foglalkozó oldalak számát. A blogom létrehozásának célkitűzése a kezdeti csetlés-botlástól kezdve saját tapasztalataim, élményeim, fotóim megosztása az érdeklődőkkel. Egyrészt hátha érdekes és hasznos valakinek, másrészt a magam számára is inspiráló látni a fejlődésem.
Közben egyre többet látogattam a sarkany.info -t, egyre többet voltam a fórumon. Úgy gondoltam jó dolog lenne ehhez a csapathoz tartozni, tevékenyen részt venni az oldal szerkesztésében, ezért a fórumon keresztül felajánlottam a segítségem. Humanual pedig kapott a felajánláson és jogokat adott, hogy szerkesszem én is az oldalt, publikáljak írásokat. 🙂

Személyesen először a XIV. Sárkányok napja rendezvény alkalmából találkoztam a csapattal. Ekkor vált biztossá, hogy kedves, segítőkész, jó emberekre találtam, akikkel a szabadidő eltöltése is nagyszerű.
Azóta közösen eregetjük a sárkányokat, közösen építjük a sárkányos közösséget. Akár kezdő, akár haladó, akár profi sárkányos vagy, örömmel látunk a köreinkben Téged is. Akár virtuálisan egy-egy hozzászólás formájában, akár személyesen a közös sárkányozásokon. De hozzám hasonlóan Te is szerkesztheted az oldal tartalmát, ha kedvet érzel hozzá. Csatlakozz hozzánk még ma! 🙂 🙂 🙂


Lakhely: XIII. kerület, Budapest
Elérhetőség: zsakai.peter kukac gmail.com
Weboldal: http://sarkanyereszto.blogspot.hu/ , sárkányos albumom
Sárkányok:

zeruko_diamantwingP1010560


 

Nick: DanZi

P1110961

Magamról: 2005-6 körül Angliában vettem egy HQ Bebop-ot, aztán hamar rájöttem, hogy kell egy jobb. Nemsoká lett egy HQ Obsession II, és aztán mindkettő évekig pihent a tokjában, és 2012-ben kaptam rá megint, de ekkor már nagyobb intenzitással. Az erzsébeti reptetőhelyen találkoztam httomival és humanuallal, akik a Rev-vel is megismertettek kicsit jobban – bár már korábban is szemeztem vele, de sose hittem, hogy van aki ezzel komolyabban foglalkozik itthon. A kétzsinóros trükk- és a 4 zsinóros (inkább csak a Rev) is érdekel… pl a paplan és a kitesurf (lehet, hogy csak egyelőre) hidegen hagy…
Lakhely: Budapest, Dél-Buda
Elérhetőség: danzirulez kukac gmail.com
Weboldal:
Sárkányok:  HQ – Bebop, HQ – Obsession II, Level One – One, Nexus – Prism, Rev – 1.5 Barresi, Eolo – Neox, Eolo – Over.

P1110966


 

Nick: Klaco


P1Magamról: 
Klaco vagyok, 29 éves Budapesti lakos. A 2012-es év során súlyos fertőzést kaptam. A diagnózis szerint sárkányfüggő vagyok. Kezelési mód nincs. A tünetek télen enyhülnek, de a jó idő beköszöntével egyre jobban kiújulnak.

Az egész úgy indult, hogy egy barátomnál volt egy kis paplanernyő. Eleinte nem izgatott a dolog, csak néztem. Aztán ő vett egy trükksárkányt, én meg megpróbálkoztam a paplannal. Eleinte nem sok sikerélményem volt, de szerencsére nem volt óriási szél, ezért nem zúztam annyira a földbe. Aztán elkapott a láz, és vettem egy trükksárkányt. Teljesen tudatlanul, 1-2 videót láttam csak neten, de nem tudtam még az alapokat se. Azt tudtam, hogy irány a reflexshop. Sajnos nem volt nagy választék. Eleve úgy mentem oda, hogy 10-20ezer forint között keresnék valamit, ami nem csak az alapokra jó, hanem lehet vele trükközni is. Az eladó nagyon kedves volt és azt mondta, hogy ő most próbálta Pákozdon az Elliot Slide-ot, és hogy ő annyira nem profi, de szerinte az jó erre. Éppen le volt árazva 21 ezer forint volt, megvettem.
Először kipróbálva 2-3 csavarodás után mindig beleállt a földbe. Vagy össze vissza cikázott és azután állt bele. Aztán paplanoztam kicsit, hogy ráérezzek jobban. Ezután már ment a sari. Neten néztem videókat, meg a sarkany.info-n, illetve fórumokat böngésztem. Ott azt írták, 14 gramm súlyt kell rátenni a farkára, és akkor stabilabb lesz. Ez be is jött, sokkal nyugodtabb és kimértebb lett. De a sok gyakorlás ellenére se mentek vele olyan könnyen a trükkök. Próbáltam nézni más sárkányt, hogy mit vegyek, de nem jött össze semmi. Vagy drága volt, vagy semmi. Aztán Genesist nem tudtam venni, meg olyat akartam, ami nagyobb szélben is trükképes, de szereti a kis szelet is. A Neoxot már láttam, mit tud, nem estem tőle hasra, de kis szélben az se jó. Aztán nézelődtem, és éppen felkerült a netre egy Zephyr. Lecsaptam rá gyorsan. Kb. 3x használta a gazdája. Sajnos eleinte nagyon nagy szél volt, ezért nem tudtam kipróbálni, mert ez inkább kisszeles, de nem 0 szeles sárkány. Mára már bejárattam, sokkal könnyebb vele trükközni, mint a Slide-al. kb 10km/h-s szél a legideálisabb neki.
Közben nem tudom már hogyan, de ráakadtam a neten a négyzsinóros paplanokra. Nézegettem videókat. Nagyon tetszett. Csak drágák voltak. Aztán 1x csak a netre felkerült egy elérhető árú 2,5nm-es Pansh Ace. Nézegettem videókat, aztán gyorsan lecsaptam rá. Közben vettem egy kicsi kétzsinórost, hogy másokat is tudjak fertőzni  Meg aztán egy Zerukó sportsárkányt is, amit kis súlyozással (11g) sikerült repképessé varázsolni. Az alap trükköket normális szélben ez is megcsinálja, csak 4x akkora rutin és türelem kell.
Mi a jövő?
Ha a nyakamba szakad egy csomó pénz, akkor jó lenne egy nagyobb paplan, ami depower-es. Meg egy olyan trükksárkány, ami nagyobb szélben is trükk-képes. Még nem találtam meg az ideális jelöltet.
Törések, mert hogy ilyenek is voltak. A Slide-nak a 2 szárnyát törtem már el külön-külön. Aztán az 1iket 2x mert vékonyabbat vettem a kelleténél. Aztán összeragasztottam, hogy ne tudjon a toldóból kijönni, illetve a toldásnál beletettem 1-1 fúrót és beleragasztottam 2 komponensű ragasztóval. Azóta jó, bár a szárnyra, ha rácsavarodik a kötél, akkor eltörheti még, illetve ha sok landolós trükköt gyakorlok. A gerince nemrég adta meg magát a 100. orra csapódás után a T körül lett szilánkos.
A Zephyr-t 1x rosszul raktam össze és a T-ből kijött a toldó és eltörött. Most erősebb anyagra cseréltem és kicsit hosszabb toldót tettem bele, azóta nem volt vele gond.
Lakhely: Budapest XVII. kerület
Elérhetőség: klaco kukac freemail pont hu
Weboldal:
Sárkányok: Prism Zephyr, Elliot Slide, Zeruko

Image00002Image00003Image00006Image0000778


 

Nick: Szabi72

Magamról:

Sziasztok!
Az én sárkányos sztorim úgy kezdődik hogy nagymamám egy termék bemutatón kapott egy egyzsinóros sárkányt,ami éveken keresztül a pincében volt.
Egyik nap haverommal lent voltunk a pincében, és megtaláltuk .
Pont jókor,mert mentünk kutyát sétáltatni és sörözni ki a szaharára (nálunk így hívják azt a dombot ahova sárkányozni járunk ) és akadt egy olyan ötletem hogy vigyük ki azt is, úgy is fújt a szél,a szaharán meg pláne.
Felvittük ,és egy 4 órán keresztül csak szórakoztunk vele, közben elfogyott pár sör  ,és szerelem lett a dologból,az nap hazajöttem szétolvastam magam,szétnéztem mi mennyibe kerül stb stb …
És rá 3 napra vettem egy Invento Quickstep II Chroma sárkányt .
Jelenleg ezzel szoktam kijárni a szaharára reptetni
Remélem idővel lesz dolgom komolyabb sárkányokkal is.
Foglalkozok még  terrarisztikával és az akvarisztikával is.
Miskolcon élek és dolgozok.
Mindenkinek jó fórumozást kívánok,és szelet!

Lakhely: Miskolc
Elérhetőség: 
Weboldal:
Sárkányok: Invento Quickstep II Chroma

DSC04814


 

Nick: H.Zoli

Magamról:

Üdvözlök Mindenkit!
hzoli1H. Zoli vagyok Nyíregyházán élek feleségemmel  ill. időnként meglátogatom egyetemista gyermekeimet Budapesten a XIV. k . –ben.
Végre én is szeretnék írni pár sort sárkányos múltam és jelenemről. Ha kezdetek akkor gyermekkor amikor  tanítás után sárkányozás a kertben, 2-3 utcával fentebb szintén sárkány az égen, és mindegyiket mi készítettük. Vidéki nyaralás elmaradhatatlan kelléke. Szerencsére a sari készítéséhez mindig volt anyagom, csak ragasztó kellett a boltból. Ezek amolyan egynyári sárkányok voltak. Emlékszem mindig meg akartam csinálni egy csillag sárkányt az ezermester újságból ami a bizonyos évforduló alakalmából jelent meg valamikor még a 70-es években.  Sajnos úgy alakult, hogy a gyermekkorommal a sárkányozásnak is vége szakadt. Később ismét elő jött hiszen immáron a gyerekeimmel is megszerettem volna ismertetni eme nagyszerű sportot, időtöltést. Az idők során 1 és 2 zsinóros sarival gyarapodtunk, Bumi  első helyen, ő 2 zsinóros delta szereti a nagy szelet ezt hangos zümmögéssel és stabil repüléssel honorálja. További hasonló két változat közel sem olyan stabil repülő, de az árához viszonyítva jól teljesít. Emellett egyzsinóros amit mai napig használok, ami számomra a kikapcsolódást hozza és azért még sem ész nélküli tevékenység, ezt feleségemnek magyaráztam  a minap mikor együtt voltunk reptetni és neki nem akart engedelmeskedni a kis béka sari, mondtam érezni kell mikor kell húzni és engedni,  ez a varázsa az egésznek. Fiam később átnyergelt az íjászatra amivel sikerült engemet is áthangolni, ekkor nagyon sok verseny és aktív élet következett. Kb. 11 évre rá az az 1 hónapja úgy gondoltam ismét elkezdem a sárkány hobbit, a régi sarik rendelkezésre állnak, de most egy új kategóriát állítok középpontba magamnak ez a revo négy zsinóros, régen is tetszett az egyedi irányíthatósága,  de hogy vásároljak egyet, nem is gondoltam rá. Most megvettem, szerencsére nem olyan sokat kellett áldozni rá, egy kínai albatrosz revo szerintem kivitelezésében korrekt, és az első próbálkozásokat is kibírta. Szerencsére nem a nulláról kellett kezdenem így nagy földbecsapódások nem voltak. Mivel még az alapoknál tartok nem igazán jön vissza a videókból látott megannyi szép manőver de célom hasonló szinten reptetni. Csapat munkában együtt manőverezni, – talán egyszer. Természetesen a többi sari egy – egy külön világ, így szükségem van azokra is a változatosság kedvéért. A kétzsinóros trükksárkányozás számomra nem olyan vonzó a bonyolult formavilága miatt.
Ez az én történetem.
Lakhely: Nyíregyháza
Elérhetőség: h.zoltan891@gmail.com
Weboldal:
Sárkányok: 

 hzoli


 

Nick: RGábor

Magamról:
Sziasztok!
2014 januárjában kezdtem el a sárkányok után érdeklődni. Eddig is érdekelt minden ami repül, de a sárkányok eddig valahogy kimaradtak. Első sárkányom egy polisztirolból készült, merev vitorlás dobozsárkány volt. Mindenféle sárkányos ismeret nélkül ezt hoztam össze eddigi modellrepülős tapasztalataim alapján. Végül is szépen repült…  Innen kezdve a sárkányozás megszállottja lettem. Első sorban a háztartásokban megtalálható egyszerűbb anyagokból szeretek építeni, én ebben is kihívást látok. Ha valaki gyanús módon a szemeteszsákokat vizsgálja valamelyik zalaegerszegi áruházban, akkor az én vagyok  lol
Korábban rengetek hobbim volt.  Készítettem detektoros és csöves rádiókat, RC és szabadon repülő repülő/légpárnás/ekranoplán modelleket. Készítettem/gyűjtöttem Rubik kockához hasonló logikai játékokat. De még felhasználói felületeket is készítettem Androidra… és még sok minden mást. Most csak ez az egy hobbim van és remélem, hogy a sárkányozás lesz a hobbim nyugdíjas koromban is!

Örülök, hogy megtaláltam ezt a kellemes közösséget!

Üdv.: Rudas Gábor


Lakhely: Zalaegerszeg
Elérhetőség: demoisel kukac gmail.com
Weboldal:
Sárkányok:

2014-01-05 12.44.182014021523820140320363sled1

 

2014-03-07 15.42.2920140305322b0120140210214

 

20140213221


 

Nick: Knifeknife

Magamról:

Sziasztok!

Én a feleségemtől kaptam tavaly névnapomra az első kis sárkányt, egy egyszerű kétzsinóros delta volt, amit a Simba gyártott gyerekeknek (azaz nekem) :D Beleszerettem. Mármint a feleségembe újra, mert én meg épp neki licitáltam egyre, hogy azt kapjon a névnapjára :D

Aztán közösen szerettünk bele a sárkányozásba. Volt egy akció a jyskben ahol egy batár 2,5m-es delta került a kosárba. (amit később az én drágám hozzásegített a “felújítandó” jelző használatához)
Ezek után jöttek a kisebb nagyobb supermarketes sárkányok lidlből, aldiból stb. Közben olvasgattam már trükkökről, meg hogy hülye vagyok, hogy ilyen olcsó sz*rokra dobom ki a pénzt. De nem bántam meg.
Kiderült, hogy Csel haverom szervezi a Sárkányok napját, és innen egyenes út vezetett a sárkányos végzet felé. Még akkorra beszereztem az első revomat, egy kínai Albatross-t. Megdöbbentő, de imádom. Elhiszem, hogy nem olyan jó mint a komolyabbak, de így is fülig ér a szám, ha kint vagyok vele.
Odáig fajultak a dolgok, hogy mikor pár hete megláttam, hogy eladó egy Genesis, az asszony meg sem próbált megállítani. Itt figyel mellettem az irodában, és várja hogy kiszabaduljunk.  :yeah:


Lakhely: Veszprém
Elérhetőség: knife.sgs kukac gmail.com
Weboldal:
Sárkányok:

IMG250IMG_20140330_162700


Nick: Tomanek

Magamról:
Sziasztok!

2015 Márciusában kezdtem ismerkedni a sporttal és nagyon megtetszett. Röviden ennyi  :D Egy kis 2,5m-es kétzsinóros paplannal karcoltam először az égre, ami nagyon kellemes élményt nyújtott. Volt egy saját készítésű szemeteszsák-szívószál próbálkozásom, I.Eddy (RIP), de sajna szegény kimúlt a csomagtartóban amikor nyitva hagytam és a szél összehajtogatta… :)De azért majd elkészítem II.Eddyt. Ezen kívül van még egy 5,5m hosszú polipom, a móka és a gyerkőc kedvéért.
Legújabb szerzemény egy 15nm-es Fly2, egyenlőre még csak nézegetem, ha meglesz a trapéz és a védőfelszerelés, jöhet a próba. :) Ha már nem csak szántásra használom, szeretnék venni egy landboardot, az lenne a végső célom.
Magamról annyit, hogy 39 múltam és Esztergom környékén hasítom az eget. :)
Lakhely: Esztergom
Elérhetőség: 3.14natrium@gmail.com
Weboldal:
Sárkányok:

EddyOctopusFLY!2


Nick: Melcsi

Magamról:
Lakhely:
Elérhetőség: 
Weboldal:
Sárkányok:

 

 


Nick: Pés934899_933279713369847_3023004768993427860_n

Magamról:
Pés alias Pénzes Ádám vagyok.  Talán az egyik olyan személy akit kiskorában nem hozott lázba egy sárkány látványa. Mára viszont ez megváltozott, régóta figyelgettem lestem őket, de vásárlásra nem szántam el magam. Végül az egyik német üzletlánc polcain láttam meg egy számomra vérprofinak tűnő ám de akkor gyerekesnek gondolt sárkányát. Filléres árú volt ezért nem hagytam ott. Párommal miután haza értünk és kicsomagoltuk az új szerzeményt döbbentünk rá, hogy ez bizony nem is annyira gyerekjáték. (cetli szerint 12+os :D) Először naivan az udvaron próbáltam reptetni, na jó rávenni, hogy egy métert emelkedjen, ezt meguntam és elmentem egy közelben lévő üres telekre. Na ott volt élmény dögivel. Megállapítottam, hogy ez nagyon jó buli.  :punk:  Utána olvastam pár dolognak így bukkantam erre az oldalra is. Rövid időn belül elkezdett nagyon is érdekelni a téma. Mivel a Mountainbike az életem része egyértelmű volt hogy a sportkamerát fel kell tenni a madárkára:D (ez még nem jött össze  :szomorú: )
Azóta vásároltam még egy paplant is így mostanra kettő madárkával próbálkozok, már amennyire egy kezdő próbálkozik. :)
Lakhely: Solymár
Elérhetőség: rideandroll88 kukac gmail.com
Weboldal:
Sárkányok:

WP_20150921_17_46_41_ProWP_20150912_10_43_53_Pro


Nick: Poleee

Magamról: Nálam az egész sárkányozás egy eddy-féle szaltósárkány készítésével történt (fatipli + szemeteszsák). Majd gondoltam, hogy jó volna valami gyárit is kipróbálni, így 2009 májusában vásároltam a reflexshopból egy Invento Quickstep sárkányt. Kb 2011-ben leptem meg barátnőmet még egy ilyen példánnyal. Így már egyszerre tudtunk sárkányozni és innentől kapott igazából lángra bennem ez az egész… Egyre többet nézelődve a neten kitaláltam, hogy építek valami komolyabb sárkányt. A 4 zsinóros Revolution-ra esett a választásom, majd beregisztráltam ide a fórumra, ahol humanual-tól és httomi-tól nagyon sok segítséget kaptam. Azóta több sárkányt is varrtam és elmondhatom, hogy igencsak a 4 zsinórosok felé húz a szívem Mivel elég távol lakom a csapat „magjától”, így nem túl sűrűn tudunk találkozni, de a nagyobb rendezvényeken a lehetőségek szerint mindig megpróbálok részt venni. Ha bármiben tudok segíteni, nyugodtan keress meg!

Lakhely: Baranya megye, Komló
Elérhetőség: szabo.daniel.gergo@gmail.com, http://www.facebook.com/szabo.daniel.89
Weboldal: http://sarkany.info/
Sárkányok:


 

Nick: Termih

Magamról: Két hete sárkányozok kétzsinórossal.

A múlt éven, nyáron Uszódon jártam a rokonoknál és gondoltam
az egyik 8 éves gyereket ráveszem készítsünk együtt egy sárkányt,
nádból, papírból. Ezen az éven (kb. 3 hete) is ezt terveztem,
de gondoltam most utána nézek mások, hogyan készítenek sárkányt.

Vesztemre, rátaláltam a kétzsinóros
sárkányokra. Már nem is akartam deltoid alakú sárkányt,
két zsinóros sárkányt lebegett szemeim előtt.
Gondoltam, hogy ehhez kevés lesz a nád, ezért vékony fapálcákért
indultam a Duna-partra. Vettem szemetes zsákot, amiből a
vitorla lett. Igyekeztem összeszedni a mérteket az Interneten.
Az láttam, hogy a magasság körülbelül fele a fesztávnak.
Kétméteres fesztávot terveztem körülbelül. Vettem dobozragasztót,
azzal ragasztottam varrás helyett a sárkány széleit le. Az egyik
fórumon találtam kantárméreteket, igyekeztem amennyire lehetett
a kantárt pontosan megkötni. Egész vasárnap dolgoztam vele.
A zsinór spárga. Ez után levittem a Duna-partra, de sajnos már
nem volt szél. Így ez az eszköz nem repült. Ha Uszódon járok és
még meg lesz, szél is lesz, biztosan megpróbálom…

Mikor hazajöttem Budapestre, nem hagyott nyugodni a dolog.
Talán ezen weboldalon olvastam, vagy máshol, hogy érdemes elsőnek
egy nagyon olcsó sárkány beszerezni, ekkor vettem a fent
említett wing sárkányt.

Azóta valamiféle kényszer ül rajtam. Mindig bokrok, fák
ágait lesem, na meg az idokep.hu széltérképét.
Minden szabadidőmben reptetem ezt kis wing sárkányt,
és már ki is “nőttem” …

Üdv: András S.
Lakhely: Budapest, XVIII. Gaznkertváros
Elérhetőség: 
Weboldal: http://szit.hu
Sárkányok: 

 


Nick:

Magamról:
Lakhely:
Elérhetőség: 
Weboldal:
Sárkányok:

Share Button

Sárkánytár bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Minda Richárd hozzászólása:

    Köszi Sárkány.info!

Szólj hozzá a témához!