Poleee leírása a revo építésről – Sárkánykészítés

Share Button

Az alábbi leírás a fórumból lett kimásolva, elképzelhető, hogy a sok hozzászólásból kiollózott “érték” fogalmazás ügyben egy kicsit zagyva. A teljes diskurzus itt olvasható! Hát, kezdjünk hozzá! 🙂

Ez lett volna a tervem eredetileg a színekre:

Most se néz ki akkor annyira máshogy:

Feltéve, ha nem kell a többi részét is a vitorlának több darabból csinálni, hanem lehet a fekete részeket egy darabból. Viszont akkor ott mind1 szerinted a szálirány?
Mindenképpen úgy szeretném megépíteni, ahogy a legjobb repülés érhető el, ha már csinálok egyet
A linkelt videót néztem már itt az oldalon, akkor figyeltem fel erre a típusra, de ha azt mondod szerinted tutibb ha kialakítom a sávokat akkor meglesz! Az nem gond ugye, ha más pl. a közepe?


Amúgy a közben lett egy kis időm és nekiálltam a sárkánykészítésnek. Maradtam az eredeti színkiosztásomnál, nem lesz benne a szürke paneleknek megfelelő rész, remélem nem bánom majd meg utólag…
Vettem műszaki rajzlapot, 6 darabot összeragasztottam, ugyanis eleinte úgy gondoltam, hogy a teljes sárkányt megrajzolom papíron, de közben úgy döntöttem az egyik fele elég lesz. Megrajzoltam a mintát is majd feldaraboltam és átrajzoltam kartonra a ráhagyásokkal együtt. Ezek után gondoltam megpróbálom ezt a pákázást egy másik darab anyagon, azt hittem “veszélyesebb” mutatvány lesz, így nekiláttam az icarexnek is, majd vérszemet kapva  este fél 10ig csináltam, de meglett az összes darab, már csak varrni kell, de egyenlőre a kétoldalú ragasztóm még nincs meg, bátyám fogja küldeni postán Pestről, ha megjön mehet a varrás is

A boltban csak 1mm-es volt a vastagabb féle karton, ezért azt vettem, tökéletesen megfelelt.
Itt egy-két kép: (telefonos sajnos)


Legközelebb akkor majd csatolom a képeket, az előző hozzászólásomban akkor az első linkeket szerintem ki is törölheted, ha utána úgy is ott vannak. Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog repülni. Csak megmondani nem fogom tudni  Ahhoz kéne egy kis tudás is.
Ha kész persze, hogy kipróbálhatod, csak nem tudom, hogy tudjuk majd megoldani a közös sárkányozást, Pesten ritkán félévente-évente szoktam járni, akkor is bátyámékkal töltöm azt az egy-két napot, azt meglehetne oldani, hogy amikor legközelebb megyek-megyünk, akkor egy nappal előbb mennék, csak ezzel az a baj, hogy előre fixált időpontról van szó általában és kitudja, hogy pont lesz-e szél akkor… Te az országnak ennek a felén nem szoktál járni mi
A sablon, először féltem tőle, mert láttam, hogy vastagabbat ajánlasz/ajánlotok, de egyáltalán nem lett volna szükség vastagabbra szerintem, szépen lesúlyoztam, hogy ne mozogjon el, aztán jöhetett a páka, bőven elég a magassága ahhoz, hogy megvezesse a pákát. De hát, ha vastagabb az biztos nem baj, de ha nincs más szerintem akkor tökéletes.
Nem sürgős a fogantyú, mert még alumínium csövet sem vettem… De egy-két dolog van még, akkor azt leírom:
A középső csőbe való toldó elég könnyen mozog benne, azt bele szokták ragasztani, hogy ne csúszkáljon?
A 3 cső összesen jóval hosszabb, mint a belépő él, akkor abból leszokás vágni? Mindháromból ugyanannyit? Mert ha jól  számolom mindkét oldalt most kilógna 9-9 centit, vagy ez így jó?
A kantárnak se a méreteit nem tudom még, meg azt se, hogy hogyan kell majd megkötni, mi az ami egy darabból van stb.
Amúgy a tervezésre visszatérve:
Először is felvettem egy vízszintes egyenest kiindulási alapnak, bejelöltem a két vég- és középpontot. Közepétől felfelé 4cm-t az ív magasságának. Aztán jöhetett az ív, hogy is rajzoljam, hogy szép legyen és ne törjön se középen meg sehol… Számítógépen rajzoltam egy 22,95cm x 0,4 cm-es téglalapot, majd egy szép ívet, ezt kinyomtattam és  egy-két ponton felvettem az ottani méreteket (persze 10szeresét). Összekötöttem vonalzóval, majd ahol nagyon tört ott még finomítottam, elég jó lett szerintem. A továbbiakban balról felvettem 31cm-re felvettem egy pontot az íven, innen lefele a 74cm-t, mint ahogy a képeiden is van. Ezek után jött a probléma, 81cm a baloldali szárnyél, ha felvettem a függőleges (74cm-es) egyenesre, akkor lejjebb volt kb 2-3cm-rel mint a kimért pont, ugyanígy amikor  a középről kiinduló 95,2cm-est húztam be, az pedig feljebb volt kb 2-3cm-rel mint a kimért 74cm-es pontom.
Tanakodás, képek nézegetése, tervek vizsgálata…  Kicsit mérgelődtem, hogy az angol terven, amit te is közzétettél itt az oldalon nem tudom megnyitni a file-t, az újabb megacad programok nem ismerték fel, az a bizonyos megacad1.0 pedig számomra nem volt fellelhető, pedig akkor kinyomtatva 1:1ben biztos minden frankó volna. Na de hát a két végpont adott, az ív magassága is, mivel látszik a képen a 3 cm-es dacron és a háló fele kb, akkor az is 4cm, közepétől lefele az a 27,5cm is 100%. Gondoltam ez a balról 31 cm a nem tuti, mert ott már íves a cucc és ahhoz képest nézhetted. Tökmind1, lényeg, hogy a 81cm és a 95,2cm-es  alsó szárnyélek méretei biztosak, akkor körzőszerűen kimértem a metszéspontjukat, örültem is, hogy minden rendben. Később mértem le  a csúcstó la  függőleges magasságot, ami neked 74cm volt, ez nekem  azt hiszem 75,5cm. Biztos más az ív, gondoltam átrajzolom, hogy ezen a ponton másfél centivel lejjebb menjen. Hát ránézésre is látszott, hogy ez lehetetlen, vagy az egész egy egyenes vonal lesz és akkor se biztos, hogy elmegy 4cm magasságig, vagy lesz benne a hullám, próbálkoztam sokat vele, mondom ha nem is másfél centit de egy kicsit lejjebb kéne vinni, megrajzoltam, levágtam, összeraktam mellé az egyik eredeti ívvel ellátott darabot és láttam, hogy ez nem okés, már most “törik” kicsit középen, csak éppenhogy, de ha a másik oldali is ilyen volna, akkor már kétszerannyira törne , így maradtam az eredeti ívnél, és most 75,5cm a magasságom ott.
Remélem azért rendesen fog repülni.
Ezen a terven: http://www.batoco.org/planos/2006/07/planobarrileterevo.html amin elég hasonlóak a méretek, egyáltalán nincs ív kialakítva, csak középen egy törés(5mm alul), viszont Oferi is erről csinálta, ha minden igaz és a blogjában a képek között látszik, hogy szép ívet rajzolt.
Itt ezen a freedomoson http://www.kiteplans.org/planos/freedom/freedom_plans.html szintén középen törik a terv szerint, viszont  a képei közt, meg úgy látom, hogy az első példány után inkább ívesre készítette a többit.
Hát ez most elég hosszúra sikeredett, mi a véleményetek arról az eltérésről? Azért gondolom fog repülni  (Ha nem,akkor csinálok másikat )
Ez volt egy egyik nap, másik nap meg amit már írtam, sablongyártás, vitorla”vágás”. Most még  várok a 2oldalú ragacsra, de a  hétvége valószínűleg a strandolásból fog állni.
Közben gondoltam megcsinálom azt a mintát a közepére, hát hogy is mondjam, nem jött be ez az alkohol filces módszer, szépen meglehetne rajzolni meg minden, csak amikor fény felé fordítom átlátszik a satírozás (ha átrajzoltam 6szor akkor is…), csináltam  pár képet, de amikor a fény felé fordítom nem látszott miről beszélek, úgyhogy arról nem küldök…

Holnap lehet, hogy megpróbálom egy kicsit a varrást, nem tudom mennyi időt tudok rászánni, pár napja már barátkoztam a varrógép használatával, de ő nem akart a barátom lenni  Elég sokat szívtam, nem varrta  a cikkcakkot, kihagyott sokszor, a cérna kb 1000-2000szer szakadt el , cikkcakknál összehúzta az anyagot stb.  De most már ott tartok, hogy minden okés, túl szoros volt az alsó szál, a cérnát is mire letekerte fentről az nagyon megfeszült, cseréltem a tűt is vékonyabbra, most már minden okés. Ez a teljes műszál cérna elég könnyen szétjött az elején, de az is annak volt köszönhető, hogy túl szoros volt mindenhol… A lényeg, hogy párszor úgy gondoltam, hogy ez a varrógép ezt nem akarja nekem megcsinálni, de úgy néz ki csak be kellett állítani frankóra


A 2 oldalú ragasztó megjött, tegnap meg is próbáltam a varrást, dehát… Elkezdtem varrni az egyik csíkot és akadt egy kis probléma, valamiért volt 2-3 olyan rész a cikkcakkban, amikor kihagyott, meg egyszer el is szakadt a felénél. Abba is hagytam, most egy másik darab anyagon lett megint állítgatva a gép, elvileg most jónak kéne lennie. Dehát tegnap is azt hittem, hogy jó, mert elég sokat próbálgattam maradék icarex darabokon. Majd leírom, hogy mi történt.

A színhibára meg örülök, hogy még nem varrtam bele és észrevettem, szép lett volna bontani utána, ha már kész a sárkány…


Na valószínűleg a ragasztó nem tetszik a varrógépnek a két anyag közt, mert simán visszahajtva rendesen vitte az icarexet, viszont ahogy megpróbáltam “élesben” a sárkány varrni, ahol össze van ragasztva ott 10centit varrtam és elszakadt a cérna, és előtte 3szor is kihagyta  a cikkcakkot… Mutter is megpróbálta de neki is ez volt a helyzet, nem én vagyok suta a varrógéphez…

Esetleg meg kéne kérdezni, valaki olyantól majd, aki már varrt vagy nem tudom mit lehetne csinálni.
A ragasztónak mi a szerepe? A varrás megkönnyítése, hogy ne csúszkáljon, vagy, hogy semmiképp se eresszen át levegőt a két anyag közt? Esetleg mindkettő?


Nos jelentem, elég jól állok a reggelhez képest. Hát elég sok szívás volt, nem mondom, hogy a mai nap voltam a legnyugodtabb
Amivel kezdtem varrógép nem igazán akarta az igazságot, már írtam mi volt a helyzet, közben befogtam egy másikat, ami úgy tűnt, hogy rendben lesz, de rögtön 20 cm után kifogyott alul a cérna   Sebaj, cérna a helyére, folytatjuk tovább, na innen megint csak szerencsétlenségek sorozata, nem tudtam végigvarrni 10cm-t… Később meg lett fordítva az alsó orsó, elvileg mindegy neki hogy van, de lehet, hogy ezzel a cérnával nem. Újból sikerült varrni egy keveset, aztán megint valami probléma, hát már párszor úgy gondoltam ebből nem lesz revo… Felül az egyik szálvezetőből vagy hogy hívják kijött a cérna, de én nem vettem észre, mindig csak a 3. öltésnél akadt meg valahogy az alsó szál, ezt eljátszottam 6szor   Ezek után meg  a ragasztó a tűn megfogta a cérnát, úgyhogy igen, azt is érdemes takarítgatni… Amikor végre minden ment , ahogy alapból kellett volt, akkor már tetszett, de hát mindig van tanulópénz!
Most egyszer egyben van a vitorla, a szélét visszahajtottam és leragasztottam, de még varrva nincs, meg a dacron a csúcsokra és a közepére oda lett ragasztva, eddig jutottam. Sajnos a varrásnak voltak buktatói, ami azért meglátszik rajta, főleg amit az előző varrógéppel próbáltam (majd meglátogatja egy varrógép műszerész, hogy frankón be legyen állítva, mert most lett használtan vásárolva és úgy néz ki ráfér). De összességében azért tetszik, a következőnél majd csak szebb lesz a varrás is. Egyszer be kell frankón állítani, kétoldalú ragasztós icarexen a gépet, és a tűt időnként tisztítani, ja és gyakorolni, hogy egyenes legyen a varrás

Sajnos nem tudom mikor tudom folytatni, holnap nem lesz időm, ha minden igaz. Kíváncsi leszek, hogy a dacronos részeknél, hogy fogja vinni  A hálós résznél meg erősen gondolkodom, hogy legyen csinálva, mert a fényképeden láttam, hogy vissza van hajtva, úgy volna az igazi, csak az ív miatt elég necces lehet megoldani, majd kiderül.

Csináltam néhány képet is!

 

Tegnap délután kettőig megint volt egy kis időm, úgyhogy sikerült a vitorla visszahajtott szélét is megvarrni, illetve a hálót is rávarrnom. Úgy mint a gyárin, vissza lett hajtva, már csak a dacron kell a belépő élre  és a vitorla meg is van (kantárt meg gumifeszítőket kivéve). Majd küldök képet is róla, csak sietnem kellett  és most pedig nem vagyok otthon, holnap este esetleg. Úgy vettem észre magamon, hogy a varrás is egyre jobban megy, szerintem  2-3 sárkány után már egyáltalán nem jelent majd nehézséget a varrás.

Na itt van akkor pár kép, még a háló felvarrásáról. Nálam is úgy lesz ahogy mondtad, hogy a háló meg gondolom majd a dacron is sima lesz, az icarex van kicsit meggyűrődve. De ez azért van mert az ívre van ráhajtva az egyenes háló. Kétszer ragasztottam 2oldalúval, harmadszorra csak visszahajtottam és úgy varrtam először cikkcakk-kal  utána meg sima egyenessel a szélén (amennyire sikerült ott ). Ma megveszem az alumíniumcsövet a fogantyúnak, meg megpróbálok  valami vastagabb gumit is venni, mert itt amelyik boltban voltam feketébe csak ez a  vékony kalapgumi volt. Ha esetleg megtudod majd mérni valamikor a kantárt, az is jó lenne, b ár azt fogalmam sincs hogy kell majd odakötni

Annyira megtetszett a sárkányvarrás, hogy nem is akarom befejezni, már varrnám a másikat  Szerintem megpróbálok majd ballon anyagból csinálni ilyen  pici egyzsinórost, az ingyen van, mert abból tudtunk  szerezni maradékokat. Csak mindig a zsinórokkal vagyok bajba, mondtad még egyszer, hogy talán reluxazsinór lehetne jó, de ahol neten  találtam pl. ott 90Ft/méter, ennyi erővel vehetnék dinemát is… Reflexbe amikor rendeltem kértem még egy 2x20m-es zsinórszettet csak úgy, de az meg ránézésre is elég gagyi…

Holnap megvarrom a dacront a szárnyélre, aztán ha van gumi megcsinálom a gumifeszítőket  és akkor már csak a kantár kell majd  a vitorlára. Alig várom már, hogy repülhessek vele  Pénteken meg vasárnap is kint voltunk sárkányozni barátnőmmel meg az öccsével, pár óra után hazajöttünk, mert elfáradtak (én még bírtam volna)

Idézet

Fogantyúnak utána néztem, a képek váratnak magukra, mert nem töltöttem fel az aksiját.
De nézz körül itt:
http://www.micro-design.it/microaquilotti/bruhandles.htm Szerintem elég jól végigkövethető a gyártási folyamat, alul centiben odaírva a méretek! De majd én is fényképezek. Alu csövek hajtását -ha nincs eszköz- meg szokták tölteni homokkal, parafadugózzák mindkét végét, majd egy erősebb colos csövön hajtják meg. Burkolatnak inkább nézz körül egy biciklis boltban, szerintem találsz megoldást!
A kantárt megmérem neked pontosan, fényképekkel, de ezen a héten már csak éjszaka érek minden nap haza. Meglátjuk ígérem, hogy mérek, de nem tudom mikor!
Addig is nézd meg ezt, ez egyfajta tuningolt kantár, állítólag jobban reagál a sárkány mindenre. Működni még nem láttam.
http://fracturedaxel.co.uk/phpbb3/viewtopic.php?f=13&t=10946
Csomók pedig itt:
http://iwillknot.com/overhand_knot/


Ma megvettem az alumínium csöveket is! Remélem holnap meg tudom varrni a vitorla maradék részét. Ezt a fogantyús linket már én is néztem, ha szerinted ezek a méretek jók akkor megcsinálom ez alapján, de nem kapkodok el semmit. Kormányburkolatot már régebben megvettem,  csak a kettő közé kell majd egy-két-három tömlő (üzemanyagcsőből itt csak 16mm volt a legkisebb belső átmérős, locsolótömlőkből  van sokféle méret, csak azoknak meg vékonyabb a fala, ezért többet kell egymásra húzni) ,hogy 10mm-ből 20-22mm-t csináljon, mert a kormány elvileg 22mm, arra vannak gyártva.
Megnézem a “tuning” kantáros linket is tüzetesen majd, de kicsit félek tőle, inkább majd maradnék az eredetinél, nehogy ezen bukjak el

A kantár volna majd a legfontosabb talán, nem akarlak sürgetni, úgy is sok teendőm van még, az apróságokkal is elmegy rendesen az idő, főleg ha kevés van


A vitorla kész lett. Elég sokáig tartott mire megcsináltam ezt a belépő élt. A hálón nem lehet rajzolni, így kb 10centinként bevágtam jelölésképp hol kell levágni így mentem rajta végig, de mindig 2szer ellenőriztem, nehogy véletlen elmérjem és levágjam. Aztán a dacron erősítés a szélére, majd az egész élre, elég időigényesek voltak.  Megcsináltam a gumifeszítőknek is a lyukakat pákával. Beleraktam próbaképp a 3 csövet és nagyon megtetszett  Jobban hajlik mint gondoltam a csöveket. Viszont a gumifeszítőket nem tudom egyenlőre rákötni, mert ugye azt méretre kell, hogy feszes legyen a csőre rakva, és nekem hosszabb így a 3 cső mint az egész sárkány. Gondoltam levágom úgy ahogy ránézésre jó, de rájöttem, hogy nem lehet, mert ugye a kantár a végzáró kupakokra van kötve és akkor, ha pl. kijjebb lóg nálam, mint nálad, akkor más a kantárméret. Végzáró kupaknak sky shark végzáró kaptam hozzá, ami más mint a tieden van és szerintem hosszabb (mutatok képet is), ezért viszont akkor lehet, hogy rövidebbre kéne vágnom a csöveket  A “függőleges” csövek hossza kb megfelelő, de azt se csináltam meg, ugyanúgy a kantárméret miatt.
A 2 toldót, amit adtak mindkettő lötyög a csövekben, szerinted pillanat ragasztózzam be, vagy mi a véleményed? Csak akkor, ha törik véletlen mondjuk a középső cső, akkor a két toldó is kuka, vagy pedig a két szélsőbe ragasztom a toldót és akkor ha az törik, akkor csak egy toldó kuka (Bár törni nem fog, nem engedem neki  ) Amúgy mennyire “kezdőbarát” egy ilyen p300-as? Ránézésre a vékony fala miatt, a földhöz érinteni se merném

Az “írányítószettes” linknél azt írja, hogy az átlagos 34cm, a hosszú 47cm, akkor én 34cm-est csináljak?
Meg szükség van ilyen leszúrható acélrúdra is?

 

 

Idézet

13 amire szükséged van. A 15-ös csak annyival tud többet, hogy a fékhatások erősebbek, trükkök (axel, flic-flac) jobban kivitelezhető vele. Viszont hamar megfájdul a kezed, mert nagyobb erőkart kell megtartanod. A toldóelemet szerintem a középsőbe ragaszd be, nem hiszem, hogy az fog törni. A 300-as cső azért sokat kibír, amikor én kezdtem sokszor hittem azt, hogy na, most vége, de meglepően erős. A rögzítőcövek mindenképpen kell, ehhez tudod leakasztani a fogantyúkat és kihúzni a zsinórt. Az én sárkánytokom erős isten tudja miből van. majd elviszem egy rőfösboltba, és megkérdezem.


Csak mert ennél majdnem az összes méret ugyanaz (+-  0,5 – 1cm), csak a 31cm helyett ír 41cm-t, igaz te a szárnyéltől méred, ő a végzárótól, de az meg nincs 10 cm.
http://www.batoco.org/planos/2006/07/planobarrileterevo.html

Gyöngyvászon az lehet az, mert Oferi is írt valami PTP anyagot, amire rákerestem és gyöngyvásznat jelent.

Félig készen vannak a fogantyúk is, meg a zsinórszett már méretre van vágva meg minden. Nem sok van már, lassan mehet a repülés
Nézegettem Barresi oktató videóit, nem lesz egyszerű  Nem vagyok tisztában, hogy pl. hogyan fordul balra….

Nem tudom mitől húzódhatott el, talán legközelebb sima átfedéssel varrom rá a hálót, amire már előre rá lesz varrva a dacron.


Van fejlemény  Sárkánytokot és rögzítőcöveket kivéve
!!!Kész a Revo-m !!!
Ma befejeztem a fogantyúkat és a kantárt is. Mehetne is a reptetés, csak tegnap este történt egy kis baleset a bokámmal  Kibicsaklott, úgyhogy most szépen be van dagadva, így az első repülés egy pár napot biztosan csúszik, pedig már nagyon várom  (Ez van, most úgy sincs szél…)

Fogantyúkat végül ez alapján csináltam: http://www.micro-design.it/microaquilotti/bruhandles.htm A tiedet is néztem, csak ez most egyszerűbbnek tűnt hajlítás szempontjából. 10mm-es átmérőjű 1,5mm-es falvastagságú alumíniumcsőből van. Nedves homokkal lett megtöltve (próbáltam tölcsérrel, úgy nem akart megtelni, úgyhogy az ujjammal nyomkodtam bele és hurkapálca jellegű fával tömködtem közben), elég hamar megtelt, két végét parafa hiányában, balsafával tömítettem, majd szigetelőszalaggal is lezártam. Biztos ami biztos  Ezután kézzel meghajtottam a satu íves részén. A homok kiszedése volt nagyobb feladat, kb mint a beton, úgyhogy csavarral, fúróval, és a végén vízzel és egy kis lötyögtetéssel lett kiszedve. Markolat bicikliboltból van, belső átmérője 20mm, úgyhogy szűkítésképpen 3darab átlátszó locsolócsövet húztam egymásra (10es, 12es, 16os /a 10es vékonyabb falú/ ). A locsolócsöveket hosszabbra hagytam és a végén vágtam le egyben, nem hagytam rövidebbre, mint ahogy a linken van, úgy nem tetszett. A zsinórján 2cm-ként csináltam csomókat.

Le is mértem a sárkányt, csövekkel, kantárral, végzárókupakokkal 205gramm.
Képeket csatoltam!  Köszi Humanual a segítségedet! Jövök az “irányítási alapok”-ba!

 

 

205 (+- 5), mert azért nem egyszerű feladat lemérni egy ekkora sárkányt, konyhai mérlegen   Azért mértem le, mert féltem, hogy több lesz, mint egy gyári, de úgy néz ki nem.

Fogantyúkon a burkolat most úgy tűnik, hogy rendben van, de ez nem tuti, majd használatban fog kiderülni, ha elakar csúszkálni akkor szerintem csak a szivacs próbálna és akkor adok neki valami kis ragasztót. Ha minden csúszkálna, akkor le kéne szedni mindent és úgy összerakni, hogy minden tömlő közé adni egy kis pillanatragasztót. De ez is olyan, hogy majd csak használat után derül ki.


Csak mert sikerült műanyag rudat szereznem, amiből végzáró kupakok gyártása lesz  Ma is majdnem elhagytam az egyiket, mikor levettem a gumikupakot, kilőtte, és  az összeszerelés végén véletlen találtam csak meg.
Kifúrtam 7es fúrószárral az még kevés volt a csőre, 8as az meg már majdnem lötyög egy picit. Lehet, hogy 7,5ös lenne a jó, csak nem tudom, hogy az meg létezik-e…  Holnap lehet megcsinálom őket, ha lesz időm…


Végzáró kupakokra: Tegnap elhagytam a második gumi kupakot is!  Holnap megcsinálom az új végzárókat! Színesfém boltban (ahol vettem a 10es alumíniumcsövet)  kaptam 10-es fekete műanyagrudat, abból lesznek.  Pénteken vettem 7,5ös fúrószárat is, már csak meg kell csinálni.

Csak simán fogtam ezt a műanyag rudat, ledaraboltam, majd megpontoztam a közepét, aztán 4-essel, majd 5,5össel és a végén 7,5össel kifúrtam 2cm mélyen, a másik végét meg keresztbe átfúrtam. Azért nem olyan tökéletes mint amilyennek állítjátok  De a célnak megfelel.

 

 

 

Share Button

Szólj hozzá a témához!