Zsinórok hosszának kiegyenlítése – Négyzsinóros Revolution sárkányok

Share Button

A zsinórok használat közben enyhén nyúlnak, ezért időközönként ellenőrizni kell a négy zsinór hosszát. Ezek az eltérések komoly problémát jelenthetnek kormányzás közben, a megszokott mozdulatokra eltérő választ adhat a sárkány. A négy zsinór kisebb hibalehetőséget ad kétzsinóros társaikhoz képest, egy zsinórnak kapcsolata van a többi hárommal. Elöljáróban a videóhoz, amit ne felejts:

  • kb. 30-40 órányi repülés után ellenőrizd a hosszúságot
  • ne ijedj meg a csomóktól, nem ezt a sárkányt választottad volna, ha nem vagy türelmes, a köröm a legjobb szerszám erre a célra (nem pata:) )
  • ne feledd, ne az alsó és felső szálakat hasonlítsd össze, hanem a két felsőt, vagy a két alsót. Amikor már sokszor állítottad be a hosszt, akkor egyszer keríts sort mind a négy zsinór összehangolására is. Hidd el, megéri. 😉
  • a fogantyúkon elhelyezett csomók is elcsúszhatnak, időközönként ,ellenőrizd ezeket is
  • ha a zsinór mégis kicsúszik a burkolatból, irány a Decathlon, ahol a sárkányok mellé elhelyezett polcon találsz (jobb esetben) burkolat javító szettet, amiben van egy vékony 180°-ban meghajlított drót, a végén egy kis “gombbal”. A drótot lehet áthúzni a burkolaton, amibe be lehet fűzni a zsinórt, mint egy cérnát. Ezután a behúzóval át tudod húzni a zsinórt a burkolaton. Egyedi ötletekre vevő vagyok 😉

Az alábbi videót a Kitelife Magazin szerkesztője, a többszörös bajnok és fejlesztő John Barresi-vel láthatjuk, aki többek között az iQuad csapat motorja is.
A videót megtekintheted a Youtube-on magyar felirattal, alul az idősáv alatt keresd a cc jelet, ott lehet átállítani angol alapértelmezésről magyarra. Ha nem megy, írj egy emailt, segítek!

 

 

 

És egy másik videó amin egy direkt az erre a célra fejlesztett eszközt láthatunk.

Share Button

Szólj hozzá a témához!