Slide – Négyzsinóros Revolution sárkányok

Share Button

Ez a sárkány az előre irányú repülés közben van igazán elemében, de van úgy, hogy a ettől eltérő irányban akarja a pilóta mozgásra ösztönözni a gépet.
A hátra irányt egy másik oldalon kivesézzük, de most a csúsztatást (Slide) tárgyaljuk, amikor a sárkány oldal irányban mozog.

Ezt a manővert több pozícióból is indíthatod, mindhárom irányítása másképp történik:

  1. álló helyzetből
  2. fejjel lefelé helyzetből
  3. oldalra fordult helyzetből

A fenti pozíciókban tudnod kell egy helyben lebegve megtartani a sárkányt.

Álló helyzet:

Ebből a pozícióból a kiválasztott iránynak megfelelő oldali fogantyút húzd magad felé, úgy, hogy nem változik az állásszög a lebegési állapothoz képest. Ugyanekkor a az ellentétes oldal fékzsinórját kicsit feszítsd meg, mert ha nem teszed, elkezd forogni a sárkány. A gyorsabb manőverhez én egy kicsit az iránynak megfelelő felső zsinórt is jobban megfeszítem, ügyelve arra, hogy vízszintes maradjon a szárnyél.

Fejjel lefelé helyzet:

Ez már nehezebb eset, gyakorlatilag ugyanaz az eljárás, mint az álló helyzetűnél, de a sárkány fordult állapota miatt (a szárnyél lefelé áll), az irányítás felcserélődött, ami eddig fent volt, az le került, ami jobbra volt, az most bal oldalon van. Mi ti s jelent e? Ha balra akarsz csúsztatni, akkor a jobb fogantyút húzod magad felé és a ballal trimmelsz,  és vica versa. És egész végig ügyelned kell a fejjel lefelé helyzet vízszintes megtartásáért. Ezt szokták úgy is gyakorolni, hogy a földön vonszolják az egyik szárnycsúcsot, ekkor nem kell a fejjel lefelé pozíció megtartására is koncentrálni.

Oldalra fordult helyzet:

A sárkány oldalra fordult helyzete nem kívánja a trimmelést, azonban ebben a pozícióban a két fogantyú egymáshoz képest számított pozíciója a titok nyitja. Nézzünk egy esetet, legyen balra fordulva a sárkány( a szárnyél bal oldalra mutat). Ebben az állapotban a jobb fogantyút feléd mozdítva tartod, míg a másikat egy kicsit távolabb. Az emelkedéshez a jobb fogantyút kell még közelebb húznod, a süllyedéshez viszont magadtól távolabb kell engedd.

Sajnos ehhez a videóhoz szerzői jog is tartozik, az előbbiekben látható, Youtube-ra feltöltött oktató anyagok folytatása innen egy cirka 500 ft összegért érhető el. Ezért a pénzért letöltheted HD minőségben a további 11 videót + magyar fordítást. Csak azt tudom ajánlani, hogy ennyi pénzért megéri megnézni ezeket az anyagokat, sok bosszúságtól megkímélheted magad, értékes információkat tartalmaz. Ha nem megy, írj egy emailt, segítek,  ismerek valakit, akinek megvan! 😉

 

Share Button

Szólj hozzá a témához!