Lebegési alap pozíciók- Négyzsinóros Revolution sárkányok

Share Button

A felszállás elsajátítása után melegen ajánlom, hogy az örömsárkányozás után kezdj el gyakorolni. Az alapok elsajátításával megértheted ennek a sárkánynak a működését, érzékelheted a változásokat minden pozícióban.
Azonban egy szóra álljunk meg a felszállásnál…
Ahhoz, hogy fel tudjon szállni (álló helyzetből), a szárnyélnek meg kell dőlnie. Ennek a szögnek a meghatározásához nincs leírás, meg kell tapasztalnod. Függ a szél erősségétől és a fogantyún található csomók beállításától. Ha túl nagy vagy kicsi a dőlésszög, akkor nem fog elrugaszkodni a földtől, ha a két fogantyút nem szinkronban mozgatod, akkor kanyarodni fog.
Mivel négy zsinór áll rendelkezésre az irányításhoz, így egy helyben is tudod lebegtetni a sárkányt, de ahány pozíció, annyi fogantyú állásszög-kéztartás kombináció.

Az alapok elsajátításához szükséges tudnivalók:

 • mind a négy zsinórnak feszesnek kell lennie
 • a lebegést úgy lehet fenntartani, hogy minden pozícióban a sárkány felső része a pilóta felé dől
 • amivel a sárkány minden irányban képes forogni, így mindig az éppen felső zsinórok segítségével kell dönteni magunk felé

Az alábbi videót a Kitelife Magazin szerkesztője, a többszörös bajnok és fejlesztő John Barresi-vel láthatjuk, aki többek között az iQuad csapat motorja is.
A videót megtekintheted a Youtube-on magyar felirattal, alul az idősáv alatt keresd a cc jelet, ott lehet átállítani angol alapértelmezésről magyarra. Ha nem megy, írj egy emailt, segítek!

Share Button

Lebegési alap pozíciók- Négyzsinóros Revolution sárkányok bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Árpi hozzászólása:

  “A felszállás elsajátítása után melegen ajánlom, hogy az örömsárkányozás után kezdj el gyakorolni.”

  Ez a mondat valami hihetetlen nagyra sikeredett, és mennyire igaz…
  Amint megindul a szél, futok “örömsárkányozni”, de persze hamar észbe kapok, és mehet a gyakorlás 🙂

  • Zsolt Erdei humanual hozzászólása:

   Csak nem Revo tulajdonos vagy??? 🙂
   Köszönöm, nincs igazán írói vénám, de néha sikerül megfogalmazni ami odabent van 🙂

 2. Árpi hozzászólása:

  Én volnék az Árpi a “nehéz kezdetek” fórumból;)
  Amúgy most egy kicsit itthon vagyok(még ma).Egész héten a szelet lestem különböző oldalakon, a telómat teleraktam szélfigyelő alkalmazásokkal…:)Tegnap nagyon jó déli szelet kaptam, találtam egy fasza helyet magamnak és egész nap toltam neki…Holnap sajnos utazom vissza osztrákba, úgyhogy mostanában nem lesz ilyenbe részem.
  Láttam a balatoni videód Humanuel.Nagyon állat lett!látom nem csak egy Revód van:)Helyileg hol készült ha megkérdezhetem?

  • Zsolt Erdei humanual hozzászólása:

   Bocsi 🙂 Elég matt ma az agyam! Szia! 🙂
   Hogy megy, hogy haladsz? A videó siófokon a sétáló utca mólóval ellentétes vége után 4-500 méterrel készült. Összesen 3 db van, minden széltípusra fel vagyok készülve, és lassan belekezdek egy saját készítésűbe is 🙂
   Na, milyen a sárkányod, a fórumba írhatnál pár sort, akár élménybeszámolóként is, mit gondolsz, mi-hogy sikerült, mi a nehézség? Ezzel sokat segítenél másoknak, és én is megköszönném. 🙂
   Készült egy új oldal is, nézz be: http://sarkany.info/sarkanykeszites-tervek-tippek/revolution-keszites-tervek-tippek

Szólj hozzá a témához!