Felszállás fekvő helyzetből – Négyzsinóros Revolution sárkányok

Share Button

Előfordul, hogy a repülés előtt vagy közben a sárkány “lefekszik”.  Abban az estben, ha a hátára dől kantárral felfelé), megpróbálhatod függőleges állapotba hozni a vitorlát, de ez nem szokott összejönni. Esetleg ha apróbb tereptárgyakba (gondolok itt fűcsomóra, vakondtúrásra) meg tud akadni az alsó szárnycsúcs. De inkább tartsd szem előtt a sárkányod épségét, ki tudja, hogy milyen szúrós, éles dolgok lapulnak a földön, amik kárt tudnak tenni a sárkányba. Séta. 🙂
Abban az esetben, ha hasra fekszik (kantárral lefelé) a szerkentyű, van mód felszálláshoz szükséges pozícióba emeléshez.

  1. Ha az alsó szárnycsúcsok feléd néznek, akkor első körben a két fékzsinórt megfeszítve, felváltva húzogasd a zsinórokat, miközben hátrálsz, ezzel levegőt pumpálsz a vitorla alá, a szél befordítja a felszálláshoz szükséges pozícióba.
  2. Ha az alsó szárnycsúcsok ellenkező irányba néznek, akkor az egyik fékzsinórt hirtelen megrántva forgathatod a fent említett pozícióba, ahonnan az eljárás ugyanaz mint az 1. pontban. Ebből a pozícióból nekem kevesebbszer sikerült “megmenekülnöm”, mert sokszor elakadt a sárkány egyéb kiálló részeiben a zsinór.

Az alábbi videót a Kitelife Magazin szerkesztője, a többszörös bajnok és fejlesztő John Barresi-vel láthatjuk, aki többek között az iQuad csapat motorja is.
A videót megtekintheted a Youtube-on magyar felirattal, alul az idősáv alatt keresd a cc jelet, ott lehet átállítani angol alapértelmezésről magyarra. Ha nem megy, írj egy emailt, segítek!

Share Button

Szólj hozzá a témához!