Milyen rendszeres költségei vannak a sárkányozásnak? – Kérdések, válaszok

Share Button

Gyakorlatilag nincs ilyen. Ha veszel/készítesz egy komolyabb sárkányt és vigyázol a felszerelésedre, akkor akár évekig tudod az eszközt használni.
Felmerülhetnek törésekből, szakadásokból származó költségek, de ezek nagy általánosságban egyszerű anyagok használatával javíthatók. Kivétel ez alól a merevítő cső törése, amit pótolni kell, ezekből is érdemes a komolyabb csövekre szánni, többet bírnak. Egy-egy ilyen törés kb. 4-5 ezer ft-ba kerül, csőtípustól, euro árfolyamtól függően.

A zsinórok akár 6-800 órát is kibírnak, ami 2-3 húzós idényt jelent. Előfordulhat, hogy összeakadsz egy másik sárkányossal, aminek zsinórvágás a végeredménye. Ha a fogantyú, csukló/ujjpánt közelében történt a dolog, akkor érdemes újrakötni, átcsomózni a zsinórokat,  azonban ha a forgásoknál történő zsinór csavarodásoknál szakadt el, érdemes kicserélni, ez később zavarni fog a repülésben, a zsinórok összeakadhatnak.

A rendszeres költség még a városok peremterületeire kijutás összegei. Tudnivaló, hogy a városokon belül nincs reptetésre alkalmas helyszín, kénytelen vagy kiutazni a jó széllel ellátott területekre. Rendezvények viszont az ország több pontján is vannak, ide a lejutásban a közösség tud segíteni.

Sokkal inkább attól van félnivalód, hogy beleszeretsz egy másik típusba, és meg akarod szerezni. Na, az igazi fertőzötteknél ez a  rendszeres költség! 😉

Úgy gondolom, hogy ezek a költségek nem számottevőek, a rendezvények is ingyenesek, ez egy kimondottan olcsó elfoglaltság.

Share Button

Szólj hozzá a témához!