Trükksárkány oktató DVD-k – Tudásbázis

Share Button

A gyakorlatias oktatási módszerekben hiszek. Nincs is annál jobb, mintha valaki megtanít valamire, amit ő jól tud. Erre valók a közös sárkányeregetések, azonban ha nincsenek a közelben tapasztalt sárkányosok, jól jöhetnek az online oktató anyagok vagy a sárkányos DVD-k.

Kétzsinóros trükksárkányosok számára két angol nyelvű oktató DVD-ről tudok. (Továbbá egyes sárkányok mellé is csomagolnak oktató anyagokat, mint például az Invento-HQ Yukon, de ezzel nem találkoztam.)

Prism – Freestyle Pilot

A Prism sárkánygyártó által készített DVD. Mark Reed sárkány tervező és freestyle pilótától tanulhatjuk meg lassított felvételeken az alapokat és a trükköket. Azon kevés oktató anyagok egyike, ahol osztott képernyőn egyszerre látjuk a pilótát és a sárkányt, így látható, hogy mely mozdulatra mi történik. A videó a helyszín és a képanyag miatt a nem elvakult sárkányosoknak is élvezetes szórakozást nyújthat. Kezdő és haladó pilótáknak egyaránt ajánlják. A mintegy 50 perces oktató anyaghoz 25$-os áron lehet hozzájutni. A DVD tartalma * Ízelítő a DVD-ből

 

Dodd Gross – Flight School

Dodd Gross vezető sárkány oktató anyaga szintén az alapoktól kezdi az oktatást és lépésről lépésre megtanítja a komolyabb trükköket is. Véleményem szerint a teljesen kezdő sárkányosok számára szemléletesebbnek tűnik a képi anyag, így az angolul kevésbé tudók könnyebben megérthetik. Az oktatóról tudni lehet, hogy 1994 óta sárkányozik és számos tréning van a háta mögött, jópár embert megtanított sárkányozni és jelenleg is tart szemináriumokat. A DVD-re 3 és fél órányi anyagot zsúfoltak, aminek egy része az elhangzottak ismétlése, súlykolása. Szintén 25$-ért lehet külföldi webshopból megvásárolni, de ha információim nem tévesek, magyarországi forgalomban is kapható! A DVD tartalma * Ízelítő a DVD-ből

2015-ben ezt a videót Dodd Gross szabadon letölthetővé tette, Zseton figyelmének köszönhetően már itt is megnézhetjük! Köszi Zseton!

Mindkettő DVD nagyon hasznos ha valaki most ismerkedik a sárkányozással.

Share Button

Szólj hozzá a témához!