Hol lehet alkatrészeket, vitorla anyagot beszerezni – Kérdések, válaszok

Share Button

Hát, ezt az oldalt alaposan újra kellett írjam, ugyanis a hazai alkatrész és vitorla ellátottság szempontjából erősen hanyagolva lett. Nem is kertelek, én a Metropolis Drachentől szoktam rendelni. A Reflexshopban még előfordulhat ilyen-olyan alkatrész, de leginkább egész sárkányokat árulnak, de abból többfélét.

Amikor már körvonalazódott, hogy mit szeretnél építeni, milyen anyagok szükségesek a megvalósuláshoz, akkor első körben nézz be a fent említett üzletbe, a webshop-on keresztül. A műanyag alkatrészek könnyen átalakíthatók egy kis hő segítségével a a kívánt méretre, alakra.
Carbon csövek és szálak ügyében a modellboltokat és a Decathlont is felkeresheted. A lap alján összegyűjtöttem a lehetséges beszerzési helyek webcímét.
A vitorlákról annyit érdemes tudni, hogy van több fajta is. A fajták megkülönböztetjük súlyuk, légáteresztő képességük, nyúlásuk és szálerősítésük szerint. A színválasztékot az adott kínálat határozza meg. A komolyabb gépekre 31 g/m² súlyú Icarex kerül, a kevésbé érzékeny, nagyobb felületűekre megfelel más is. Érdemes a tervben megadott anyagokat használni, hiszen azok kipróbált, tesztelt megoldások.
A vitorla paneleket kivágás után ragasztani szoktuk. Ehhez megveheted a Reflexshopban a kétoldalas ragasztót, ade sokkal olcsóbban hozzájuthatsz a Ragiboltban. A használathoz a 6 mm szélest válaszd, ezt szoktuk használni.

Nos, ennyi lenne. A teljesség igénye nélkül soroltam fel a beszerzési helyeket, tessék kutakodni. Nem feltétlenül kell egy egyszerű sárkányhoz a csúcsminőségű anyagokat használni. Megfelelnek a kezdéshez olcsóbb, könnyebben elérhető anyagok is. Akár a szemeteszsák, hurkapálca, cérna.

Ha elakadsz, kérdésed van, gyere, csatlakozz a fórumhoz, megpróbálunk segíteni! 😉

Ragasztók, kiegészítők, carbonszálak, -szelvények, -csövek:
http://shop.modell.hu/
http://www.pacomodell.hu/modell-bolt
http://www.modellhungaria.hu/
http://origomodell.hu/

Share Button

Szólj hozzá a témához!