EO10 boxkite javítása (dobozsárkány)

Share Button

Gyönyörű egyedi dobozsárkányom tavaly ősszel megsérült. Egyik íves karbonszálja eltört ami miatt röpképtelenné vált. Érthető okokból extra finom mozdulatokkal nyúltam a javítandó sárkányomhoz, mert nem akartam újabb idegen testet a testemben :szia:
Mivel két ponton tört csak el a merevítő és ívesen hajlik így úgy döntöttem, hogy toldással javítható a  törés. A toldásul szolgáló csővel voltam bajban nagyon….kb 3 hónapja nézelődtem….magyarul nyitott szemmel járkáltam a világban, hogy mit lehetne felhasználni toldóként ami könnyű is hajlított is és még méretben is stimmel. Végül véletlenül egy kreatív boltban találtam rá a hibátlan sárkányjavító alkatrészre ma délelőtt. Nem tudom, hogy ők mire használják, de én úgy csaptam le rá mint egy kiéhezett oroszlán. Kicsi 60, a nagy 90FT-ba került darabja. Ők nyakláncot meg karkötőt fűznek belőle  :pofon:  pedig micsoda javítókészletük van!!!  :P
Törött alkatrészeket a törési pontban kúposra csiszoltam és először ragasztás nélkül összeillesztettem, hogy stimmel-e minden méret. Miután lecsekkoltam a dolgot pillanatragasztóval rögzítettem a csőben a karbonszálakat.
Méretre vágáshoz én egy aksis gravírozógépet használtam vágótárcsával. Vágásnál maszk és szemüveg használata erősen javasolt.
Végül pár kép a javításról:

Share Button

Szólj hozzá a témához!