Bicikli forgás – Négyzsinóros Revolution sárkányok

Share Button

A bicikli forgás egy olyan manőver, amikor a sárkány egy helyben forog, úgy, hogy nem veszít a magasságából. Ezt úgy érheted el, hogy a szárnyat mindegyik helyzetben magad felé döntöd.

A trükk elsajátításához először meg kell tanulj minden pozícióban egy helyben lebegni, fejjel lefelé, átlósan, oldalra fordulva, szárnyéllel felfelé. Amint ezeket megtanultad, nincs más dolgod, mint összekötni a pozíciók közötti részeket, kialakulhat egy folytonos forgás, miközben a fogantyúkkal bicikli pedál módjára kormányzol. A trükk erről a mozgásról kapta a nevét.

Úgy kezdj bele, hogy először megtartod oldalra fordult állapotban a sárkányt, lebegő pozícióban. Ilyenkor a felül lévő oldal fogantyúját magadhoz közelebb kell tartanod, így a vitorla feléd dől, a sárkány felfekszik a szélre. Próbáld átforgatni a sárkányt a másik oldalsó állásba, úgy, hogy az alsó szárnyhoz tartozó felső zsinórt feszítsd meg, miközben kicsit magad felé húzod, közben a felső szárnyhoz tartozó fékzsinórt kicsit engeded.
Miközben fordul a sárkány a két fogantyú pozícióját meg kell változtasd, a magadhoz közel eső távolabb, a távolabbi közelebb kerül, ezzel a szárny másik oldalra fordult állapotban ismét feléd dől. Elég zagyva ez így leírva, de másképp nem tudom. A két oldalra fordult állapot között váltakozva fordítsd át a sárkányt, ezzel elszórakozol egy darabig.  Amikor úgy érzed, hogy már biztonsággal megy a fordulás, válts irányt, jobbra-balra fordulással.
A következő lépésben az oldalra fordult sárkányt fejjel lefelé pozícióba forgasd, majd vissza, ezt is gyakorold mindkét irányba. Jobbról fejjel le, majd balra, ismét fejjel le, majd megint jobbra. Ez is hosszas gyakorlást igényel. Ha ez is nehezen megy, akkor próbáld csak annyira forgatni egy helyben, hogy a felső szárnycsúcs 10 és 2 óra között mozogjon oda-vissza.

Ezek után kezd a gyakorlat újabb, ezúttal utolsó lépését gyakorolni. Szárnyéllel felfelé lebegésből lassan (nagyon lassan) fordítsd oldalra fordult helyzetbe a sárkányt, miközben 10 fokonként megállsz. Ezzel megfigyelheted, hogy kell tartanod a fogantyúkat, egyúttal a kezeid is “ráállnak” a mozdulatra.

Próbáld meg összekötni a mozdulatokat, lassan forgatva a sárkányt. Tartsd szem előtt, hogy a sárkány felső pontjaihoz tartozó zsinóroknak kell minden pozícióban megfeszülniük, ezzel magad felé döntve a sárkány felső pontját.

Egy másik technika az, amikor a gyakorlást hirtelen húzásokkal jobbról balra forgatjuk át. Jobb-bal-jobb-bal irányba, a sárkány egy irányba mozog. Ez inkább a türelmetleneknek való, de hasznos, ezt a mozgást később le lehet lassítani.

Sok, kitartó gyakorlás szükséges a trükk elsajátításához, a szél változása, a forgás sebessége meghatározza a mozdulatok sebességét és intenzitását. Azonban, ha sikerül megcsinálni, aznap királynak érzed magad! 😀

Sajnos ehhez a videóhoz szerzői jog is tartozik, az előbbiekben látható, Youtube-ra feltöltött oktató anyagok folytatása innen egy cirka 3000-3200 ft összegért érhető el fél évig. Ezért a pénzért letöltheted HD minőségben az összes videót + magyar fordítást. Csak azt tudom ajánlani, hogy ennyi pénzért megéri megnézni ezeket az anyagokat, sok bosszúságtól megkímélheted magad, értékes információkat tartalmaz. Ha nem megy, írj egy emailt, segítek, egyszerű a regisztráció! ;-)

Share Button

Szólj hozzá a témához!