Szög a fejben

Share Button

2017 év legelső reggelén -a sokak által nehezen induló reggelen- a Tv-t hívtam segítségül, mint unaloműzőt. Ahogy léptettem a csatornákat a megakadt a szemem a régóta ismert filmen, a Watervworld-ön. Biztosan sokan ismeritek ezt a filmet és megvan a történet, miszerint a a Földet elöntötte a víz és az élet már csak nyomokban, hajókon és egyéb száraz részeken zajlik, mindenki gyanús és az emberi kapcsolatokat nem a bizalom jellemzi.
A bejegyzés apropóját egy rész adta, miszerint a főszereplőt csapdába csalják a “füstölők”. Kevin Costner a két csajszival menekülőre fogja a katamaránjával, a hátszélben vitorlák kibontva, eltávolodva az üldözők elöl azonban a távolság egyre csökken. Ekkor a főhős meghatározhatatlan irányító konzolját elmozdítva a hajó orrában egy gömb alakú csomagot kilőve összeáll egy dobozsárkány, mindez a levegőben!!! Típusát tekintve leginkább egy Francia Sauconney-ra hasonlít, de hiányoznak az alsó keresztmerevítő zsinórok a cellák alján. Node ne szaladjunk ennyire előre, élvezem, hogy hibáztak. Már maga a csomag alakja szöget ütött a fejembe, miután újranéztem a jelenetet. Vajon miféle fúrmánnyal tudtak abba a kicsi csomagba belepréselni több kb 2,5 – 3 méteres keresztmerevítőt? Pont lehet látni, hogy nem sikerült reprodukálni a filmben a fent nevezett merevítőket a cellákat átszelő részen. Nem beszélve az összeállításról. Mivel volt már dolgom hasonló sárkányt összeszerelni, így tudom, hogy szakavatott kezeknek is legalább negyed óra kell, de itt a filmben mindössze egy pillanat. Tudom, ez szőrszálhasogatás, de legalább egy kis kaján mosolyt sejtek eresztőtársasaim ajkán, miközben ezen sorokat olvassák.
Mindezek mellett legalább a sárkány iránya megfelelő, sőt még kantárt is látok!
Szóval érdekes a jelenet, de legalább sárkány a filmben!

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!