XIX. Sárkányok napja – Szentkirályszabadja 2016 – Beszámolók

Share Button

2016SN (1)Jól megszokott ősz kezdeti – nyár végi programunk a Szentkirályszabadjai Sárkányok napja. Ahogy már sokadik alkalommal, úgy idén sem volt kérdés, hogy megyünk, és sátrazósra vesszük a figurát. A kampány szerintem most nem volt elnyújtott, teljesen idejében, profi módon zajlott, kiderült minden, aminek kellett, a szervezők profizmusa látszik ilyenkor megcsillanni.
Mivel az évek folyamán a hazai pályásokkal egyre szorosabb a kapcsolat, már-már összeforrt, így sokad magammal döntöttünk a péntek reggeli indulás mellett, hogy mi is ki tudjuk venni a munkából a részünket, és mihamarabb élvezhessük egymás társaságát.
p1490064A fórumon idén kicsit lanyhább volt a szervezkedés, de látszott, hogy idén sem kell félni attól, hogy nem lesz kivel megosztani a placcot. Z felhívott, hogy mi lenne, ha egy konténernyi vizet rendelne az eresztőhelyre? Osztottunk-szoroztunk és épp volt egy kiszolgált gumi medencém, így az alapfelszereltséget ez is gyarapította. A hírek is jöttek, már nyírják a gyepet, a programplakát is elkészült, na, megy minden.
Péntek reggel eljött az indulás ideje, 10:00-re megérkeztünk. Sátrak elő, hálóhely két napra rendel!  Csapatsátrat elő, előre a katonai sátrakat összerakni, segíteni, így ment ez kora délutánig, amikor is elfogytakp1490083 a sátrak. Idő közben a medence hogy-hogy nem felfújódott,  és még a víz kérdést is sikerült egy huszáros vágással két sörért elintézni. Mivel kútból jött a víz, így az asztalról csak úgy röpködtek be a palackok és egy dinnye. Előkerült egy zsák krumpli. Kezdtem érteni, hogy miért emlegetik a fonót, ahol az emberek beszélgettek, míg járt a kezük, magunk is így tettünk. Közben megérkeztek az osztrákok szép számban és a hazai sátrak eddig soha nem látott mennyiségben sorakoztak a rét szélén. EdPeTiék lakóautója pedig… szóval, élni tudni kell! Az este a megszokott eszegetős-iszogatós módon zajlott, tán’ ez az a momentum, amit leírni nem lehet, érdemesebb megélni. Éjjel még Ricsi is megérkezett!
p1490119A szombat kicsit nehezen indult, verőfényes napsütés, némi szél és hőguta jellemezte a délelőttöt. A programok szép sorjában beindultak, a helyieket néhány ponton segítettük.  Erwinék felfújták a medvéket, mi kiraktuk a Cody-kat, akinek volt ereje a gyenge szélben küzdött a sárkányával, jómagam az árnyékot részesítettem előnyben, Z már délelőtt a medencében ült ruhástul.
Dél környékén Melinda szólt, hogy aki tud segítsen, a sátorban eddig tevékenykedő építőket kéne váltani. Elvittem a felkérést és mentem magam is. Legnagyobb megrökönyödésemre azon kaptam magam, hogy majd’ mindenhol a sarkany. info-s és sárkányeresztők állnak, alig találtam helyet magamnak. Kitartásuk példás volt, senki nem hagyta el a helyét negyed óra múlva!
p1490144A délután olajozott gépezetként látszott zajlani, lovaskocsik, büfé, íjászat, buborékfoci, népi játékok, fellépők színesítették a programokat, zajlott a sárkány szépségverseny, mi is lazultunk. Addig-addig lazultunk, míg eljött annak az ideje, hogy AndiRicsivel egymásra nézve tudtuk: a medence nem maradhat üresen. Pár pillanat múlva gyerekekkel együtt ültünk a pálinka és dinnyehűtő medencében, majd a víz alá nyúlva szolgáltuk ki magunkat. img_8229Persze a Erwinnek sem kellett több  az osztrák oldalt erősítve másodmagával hamarosan csatlakozott a vizes bulihoz. A körülöttünk állók gondoskodtak a kényelemről, bekerült bárpultként egy wakeboard, kaptunk egy gyertyát, sőt, még csapatzászlót is kézbe, volt röhögés! Háááát, lesz mire emlékezni! Az este az előző napihoz hasonlóan éjszakai eresztéssel, sütögetéssel zajlott.
Ahogy a fórumon Zseton is írta: jók ezek a Szentkirályszabadjai vasárnapok, nincs tömeg, előkerülnek a sárkányok és a magunk örömére népesítjük be a placcot, még a szél is megjött. Időközben elkezdtünk csomagolni, bontogatni a sátrakat, de a sárkányok elől maradtak egészen délig. Csomagolás és irány haza egy ismét felejthetetlen hétvége emlékeivel.

img_8193

Ha erre a hétvégére gondolok, akkor nem csak kellemes emlékeket őrzök. Sokszor mondtam már, hogy én nem vagyok semminek és senkinek a vezetője, csupán a honlapot üzemeltetem, írom az ilyesmi beszámolókat és a többi. De tudjátok mit? Most vállalnám ezt a titulust! A pénteki segítő kezek, a szombati helytállás az építésnél részemről megdöbbentő volt a szó pozitív értelmében. Köszönet érte, ha az egyikük voltál, részemről öröm volt együtt, vállvetve (deszépszó) segíteni!
És végül, de nem utolsó sorban a helyiekről is. Mi, a sarkany.info és a Szentkirályszabadja Baráti Kör Egyesület több ponton is összeforrtunk barátsággal, emlékekkel, utazással és még sok minden mással. Létrehozzák évről évre ezt a napot, a20160903_150420hol a kilátogató csak kapkodja a fejét, hogy mi mindent csinálhat. Amikor pénteken azt látod, kint van a törzsgárda nagymamástul, hogy CseL ötvenszer fordul a futóval, annyi sátor épül a tökéletesség miatt, , hogy egy kisebb falu elférne, hogy az előkészületek már régóta folynak, lekaszáltak (lehet hülyeséget írok) 15 hektárt, aztán hozzák a megannyi előkészített sárkányt, akkor számot vetsz magadban, vagy ha még nem tetted, gondolj bele. Megtehetné, hogy nem csinálja.
De csinálja, csinálják, évről évre. Magam nem tudom kellőképpen meghálálni, hogy eljöhetek ide, és feltöltekezem élményekkel. Ezt a muníciót vetem be a hétköznapok ellen, hogy átvészeljem a következő alkalomig.
Mert szerintem ezekért az alkalmakért érdemes élni!

 

Beszámolók

Rendezvényekről, kiruccanásokról, utazásokról bővebben, avagy csak tényszerűen. Küld el Te is élménybeszámolód, hogy mások is "részt vehessenek" benne.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Beszámolók, Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!