Pákozd újra – Magazin

Share Button

Ahogy ígértem, újra beszámolok a Pákozdi eseményekről, ugyan is a háttérben kemény munka folyik. Tegnap -immáron sokadik alkalommal- Pákozdon jártam, mert a terület sárkányozásához szükséges tiszta felület miatt a programszervező meginvitálta a találkozó helyszínének otthont adó domb tulajdonost, a polgármestert, a Duna – Ipoly Nemzeti park szakembereit és jómagam egy helyszíni bejárásra. Ahogy azt gondolhatjátok, a terület tisztításához, besárkányozhatóságához elég sok bokrot kéne kiirtani, majdhogynem feleslegesnek éreztem ezt a bulit. Amint felértünk a dombra, a polgármester elmondta, hogy miért is gyűltünk össze, előadtam, hogy mi lenne jó számunkra. A szakemberek némi tájékozódás után kijelentették, hogy a terület bokrai tájidegenek, a domboldal bejegyzett “legelő”, védett cserjéket nem találtak.
Megállapodás született, hogy a terület használatáért cserébe az önkormányzat kitakarítja az összes bokrot a megszokott táborhelyhez felvezető út és sárkányozásra használt domboldal túloldalán található út között, egészen a gerincig!
Ezzel Pákozd önkormányzata és a helyiek úgy érzem erejükön felül teljesítenek. A munka a mai napon kezdődik. A 3,5 hektár eztán lényegesen nehezebben bokrosodik újra, hiszen a friss hajtásokat a birkák lelegelik.  Folyt. a kép alatt.

A fenti munkák azonban az önkormányzat anyagi lehetőségeit jócskán meghaladják, így pár tervezett kiegészítő elmarad. Úgy gondoljuk, hogy részünkről mindent megteszünk, hogy ez a hétvége új ruhába bújjon, lehet, hogy a fakultatív programokkal a bizonytalanokat is indulásra bírhatunk.

Szóval, haladnak a dolgok, többen, vállvetve teszünk a siker érdekében.
Az eseménynek már létezik saját honlapja is, ami még nincs teljesen készen, de már működik, illetve már megy a Facebook oldal is.

sarkanydomb.hu
www.facebook.com/pakozdisarkanyeregetok

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!