Wright repülési múzeum – Magazin

Share Button

Flying_Kite_8Általában nem rökönyödünk meg azon, ha valami repül, manapság már nem. Viszont a repüléstörténet korai szakaszában ez a cél szinte elérhetetlennek látszott, hiszen semmit nem értettek a szárnyakhoz, az aerodinamikához, az irányításhoz és a meghajtáshoz. Minden már működni látszó elképzelést és találmányt igyekeztek kipróbálni… néha sikeresen. A kijelölt cél az embert is szállító repülő volt amit irányítani is lehet. A távolság pedig legyen másodlagos, legyen elég egy olyan… olyan több, mint egy kicsi.
Flying_Kite_3Az első sikeresnek mondott repülést a Wright fivéreknek sikerült véghez vinniük, amit sok kísérletezés előzött meg. Igaz, hogy a meghajtásról egy jó minőségű motor gondoskodott, de a sikerhez rögös út vezetett. Leírások szerint az első három sikeres repülés alatt nem, míg csak a negyediknél sikerült kormányozni a gépet.
Az ezt megelőző időszakban a testvérek egy motor nélküli “sárkányrepülővel” kísérleteztek. A Wright repülési múzeum megépítette a Wright féle repülő makettjét, amit az alábbi képsorokon láthattok próbarepülésen. Irányítását illetve fel-és leszállását négy zsinórral oldották meg. A leírások szerint elég instabil a szerkezet, kényes a szél erejének változására, nehezen kanyarodik, de a magassági kormányzásra jól reagál. Mennék vele egy kört!

Flying_Kite_10

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Wright repülési múzeum – Magazin bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. RGabor hozzászólása:

    Az első quad? 🙂

  2. Zsolt Erdei humanual hozzászólása:

    akkoriban még nem volt így bekötve. 😉

Szólj hozzá a témához!