OSOW 2014 a hármas határnál A/HU/SK – Beszámolók

Share Button

osowA történet úgy kezdődik, hogy Pákozdon Zy kartárs profi német tudásával felmorzsoltuk a nyelvi nehézségeket az Osztrák sárkányeresztők és köztünk. Szó szót követett, majd egyszer csak az OSOW (One Sky One World) szónál magam is érteni véltem a germán nyelvet. Mint később a fordításból kiderült,  rendezni szeretnének egy rendhagyó, nemzetközi találkozót a hármas határnál, ezzel részben megvalósítva az “egy eget”. Hmm, remek ötlet… és eztán nem is hallottunk a törekvésről… egészen Zebegényig. A Szentkirályszabadjai Baráti kör elnöke Cseh Melinda ekkor osztotta meg velünk a meghívót, ami (és aki) arról adott hírt, hogy a törekvést sikerült megvalósítani, megrendezésre kerül a kijelölt helyen a hármas határnál.

A fórumban eztán elkezdődött a szervezkedés, hamar kikristályosodott, hogy a meghívás többeknél célba ért, tekintélyes számban tudjuk hazánkat képviselni. Bejegyzés bejegyzést követett, ottalvóssá vált pillanatokon belül a buli, egy vendégházban szombaton alapozunk a vasárnapi eresztésre. Pár nap alatt sikerült Melinda segítségével a szállást is lefoglalni, majd a fórum alaptémája módosult az éhen halás elkerülését célzó tartalomra. A jelek szerint nem egy hétvégét, hanem akár egy egész hónapot képesek leszünk túlélni készleteinkkel. Alakulunk!

P1330219Az OSOW előtti szombaton már egyre szaporábban jelentek meg a “menjünkmár” “kész a saláta” és a “ezt a pálinkát is viszem” jellegű bejegyzések… majd eljött az indulás pillanata. Természetesen a harci szekér totálisan megtelt, a kisebb nejlonokat és pakkokat némi erőszakkal tuszkoltuk helyükre. AZ M1-en megbeszélt helyen találkoztunk Ricsiékkel. Igen rendhagyó volt a parkoló társasága. Kiszállva a következő kép fogadott:

  1. egy jó muzulmán , amint Mekka felé egy szőnyegen imáját mormolja,
  2. kamionok, a hozzájuk tartozó sofőrökkel és a kabinból kiszűrődő nemzetiségi zenével,
  3. egy társaság, akik ki tudja milyen okból kifolyólag pár sárkányt eregetve múlatják az időt. Nahát!

P1330248Utunkat folytatva rövidesen megérkeztünk a kiszemelt vendégházba, ahol több ágyas szobákban mindenki foglalt magának almot, majd erős sürgölődés kezdődött a konyhában és az udvaron. Egy jó tanács: érkezés után senki ne merje megvárakoztatni a sárkányeresztőt ha éhes vagy szomjas… és itt a hangsúly a az utóbbira tevődik. A grillezős parti enyhe egyensúly zavaros igen jó hangulatú résztvevőkkel beszélgetős-eszegetősbe fordult, mindenki otthon hagyta a problémáit.  P1330245A vendégház házigazdái látván, hogy mi bizony kültéri gyerekek vagyunk, mindenben álltak rendelkezésre, roppant frappánsan alakították a kertet igényeinkhez. A másnapi program apropóján egy igen szemre (és villára) való torta is készült, jelentem elpusztult még az éjjel. Úgy alakult, hogy egyesek sétába, majd mások regenerációs tréningbe fogtak, de éjfél előtt főnixmadárként a társaság a konyhában újra összeverődött, isteni hangulatban.

A reggelt úgy tudnám summázni, hogy egyesek jót aludtak, míg mások hallgatták a jó alvókat. Ricsi jóvoltából strucctojásból reggelizett a társaság, majd készülődés, házi lekvár vételezés és indulás volt a menetrend.
P1330264Az eresztőhely a hármas határnál a szoborparknál volt meghatározva. Érkezésünkkor az Osztrák eresztők már jeles számban képviselték magukat. Feltérképezve a terepet derült ki, hogy ez egy füves, se kicsi, se nagy, félig dombszerű képződmény három szántóföld között, nagyjából középen egy, a hármas határt jelző kőoszloppal, pár darab kőszoborral. Mivel meglehetősen szél híján voltunk -és ez nem sokat változott pár negyed órás kivétellel-, így többnyire azok a cuccok kerültek elő, amivel ilyesmi van…nincs…van…nincs szélben lehet valamit kezdeni. A nagyobb felületű sárkányokkal Ricsiék a vetésbe kényszerültek, de voltak ezzel többen így. 10712985_763199423745892_2753505395199264717_nRészemről megvalósítottam célkitűzésem: egyszerre három országban sárkányoztam Osztrák – Szlovák honban állva átnyúlt a karom Magyar földre, majd többször legálisan határt sértve megrevóztam a három országot. Guinnessbe mehetne, jelzem! Dél körül elpusztítottuk a nulladik napról és reggelről maradt elemózsiát. A tikkasztó melegben többeknek még volt erejük fel-felhúzni sárkányaikat több – kevesebb sikerrel. Sárkányológiai mérföldkőhöz érkeztünk akkor, amikor végre (eddig én nem figyeltem vagy ez volt az első?) láttam Cseh Lajost futni (de még hogy!) a visszaeső sárkányaihoz. Nőtt a respekt, ez már igen!

P1330275

Összegezve a napot azt gondolom, hogy igen jó ötlet volt ezt a találkozót így megrendezni, hiszen az OSOW alapgondolata is egy őszintén támogatandó célkitűzés. A nemzetközivé bővült közösségi élmény, a barátság és világbéke támogatásának (…bár ez utóbbi elég nyálasan fennkölt) jegyében e fent megnevezett három ország sárkányeresztői között megvalósulni látszott a nap mottója. Igaz, a nap folyamán egy helyen hallottam szlovákul beszélő családot, de lehet, hogy tudtukon kívül  tették teljessé a találkozót. Tény, hogy voltunk már sokkal jobb helyeken is sárkányereszteni, de úgy gondolom, hogy csak az keres problémát egy első rendezvényen, aki nem érezte jól magát. Egy gesztust gyakoroltunk mindannyian, amiben őszinte, anyagi érdekek kizárásával, normál emberi -nem online- kapcsolatok épültek. Ez pedig kérem jobban körülnézve nagy dolog.
Búcsúzkodáskor szóba került a jövő év. Lesz folytatás!
Aki most kimaradt, jövőre bepótolhatja… addig is: világbéke!

P1330349_2

httomi képei
ktomi és Tünde képei
Cseh Tomi képei
Erwin képei
Gerhard és Daniela képei
humanual képei
és egy film is készült…

Beszámolók

Rendezvényekről, kiruccanásokról, utazásokról bővebben, avagy csak tényszerűen. Küld el Te is élménybeszámolód, hogy mások is "részt vehessenek" benne.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Beszámolók, Magazin | A közvetlen link.

OSOW 2014 a hármas határnál A/HU/SK – Beszámolók bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Minda+Richárd hozzászólása:

    Hogyavharbanejövőreis!

  2. Visszajelzés: OSOW 2014.10.12.

Szólj hozzá a témához!