Megdőlt a magassági rekord! – Magazin

Share Button

Ritka ebben a sportban, hogy olyasmi történjen, ami szenzáció. Eddig is tisztában voltam azzal a ténnyel, hogy ez egy technikai sport… de nem ebben az aspektusban.
2014.09.23-án Bob Moore és társainak sikerült elérniük a 4888 méteres magasságot Ausztráliában egy delta conynnal. A történetről a közösségi oldalon talált, ez alatt megosztott videóból értesültem. Kicsit tovább kutatva megtaláltam a csapat elhanyagoltnak mondható honlapját is, ahol részletesen szemügyre vehető a csörlő, a műszerezettség, a sárkány, sőt minden…csupán a mostani sikert nem véltem felfedezni sehol.
Ugyan korábban sokkal részletesebben beszámoltam hasonló magassági rekordról, mi több még a technikai részleteket is sikerült kibogarásznom az egy oldalas irományból, de most a honlap részletes betekintést enged a teljes projektbe. Látszólag sokkal egyszerűbben oldották meg a csörlő fő- és csévélt zsinórjának különböző feszességét. A videón még a kiforratlan technikát is nyomon követhetjük, de hé’: ki a túrót érdekel mindez, ha működik. Sajnos semmi lényeges nem derül ki a mostani kísérletről, talán majd később. Annyi derült ki számomra, hogy ez egy türelem játék. Figyeled a műszereidet, nézed a technikát és csörlőzöl, gondolom folyamatosan figyelve a műholdképeket… A videó alatt azért megosztok pár képet, amin egyszer egy ezt a rekordot megelőző mutatvány grafikon mutatja a sárkány emelkedés-eresztését, ez érdekes. A másik szintén egy korábbi eresztés regisztrált állapotait mutatja, érdekes, a sárkány helyzete és még érdekesebb a szél zsinórra kifejtett hatása miatt a zsinór módon viselkedik.
Szóval annyi lenne, akár hallanak, innen, akár nem (ez a valószínűbb): gratulálok!

kite trackwind variation

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Megdőlt a magassági rekord! – Magazin bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Ktomi hozzászólása:

    Nekem úgy rémlik, a korábbi sárkány nagyobb volt mint ez. A csörlő is egyszerűbb, de mégis övék a rekord. Elismerésem!

Szólj hozzá a témához!