2014 XVII. Sárkányok napja – Szentkirályszabadja – Beszámolók

Share Button

Abban az esetben, ha valaki megemlíti Szentkirályszabadja nevét és neked nem a sárkányok jutnak róla eszedbe, akkor biztos, hogy kimaradt valami eddig az életedből.
Mint minden évben, így idén is szeptember első hétvégéjén tartották meg a Szentkirályszabadjai Baráti Kör rendezésében a XVII. Sárkányok napját a település határában. Az alábbiakban eme jeles hétvégéről szeretnék hangulat és helyzetjelentéssel szolgálni.

10448203_676489689096917_8560729189574407789_nMint ilyenkor szokás a rendezvény előtt pár héttel kikerült a főoldalra és a fórum hírsávjába a beharangozó, kiküldtem a hírlevelet is minden regisztrált tagunknak. Mivel idén civil életem erősen igénybe veszi az időmet, így a következő két hét szinte elröppent… hé már csomagolni kell? Annyiban már döntöttünk, hogy lent alszunk, de a részletekről még nem egyeztettünk, a végeredmény: sátorverés péntek délután, tervezett bontás szombat éjjel. A sátor mellett döntöttem, mert múlt évben a veszprémi kollégium ugyan baromi kényelmes volt, de azt is elmondhatjuk, hogy a kötelező körök miatt kimaradtunk sok mindenből.

Péntek délután meglepve httomit telefonon közöltem, hogy most indulok, közös autóval megyünk és van 8 perce elkészülni. 😀 Erős tárgyi -hogy az elméletiről ne is beszéljek- felszereltséggel befutva kellett helyet találni két sátornak, megannyi kiegészítőnek, gr10622713_745450805520754_1577880537917153786_nillcuccnak, matrac és fekvő alkalmatosságnak, pumpáknak, sárkány halmoknak, élelemnek (és alkohol tartalmú befőttnek álcázott élelemnek) az autóban… hogy magunkról ne is beszéljek… JA! és a Cody!!!

Pár órás autóút után megérkezvén láttuk, hogy az alapozás már megkezdődött, az Osztrák sárkányeresztők lakóautóin túl már jelentős hazai erő is képviselteti magát placcon. Természetesen Ricsit megtaláltuk egy sátor mellett könyékig olajosan matatva egy aggregátorral. Hiába, valakinek a weekend így teljes!
P1320416Pár pillanaton belül kikristályosodott, hogy a sátrat igen hamar össze kell állítanom, mert miközben vackom építésével foglalatoskodtam, mögöttem egyre csak P1320423gyűlt a társaság akik gyanúsan kicsi poharakkal és palackokkal érkeztek, köztük a csodás házigazdákkal. Ha lassú vagy, akkor félkómában ülve fogsz aludni a félig kicsomagolt sátrad rongyain. 😀
Többször megtéve kötelességemet (és még azon is túl) vegyültünk el a jól ismert társaságban, újabb poharak, újabb kínálat és újabb poénok közt telt az este. Már láttuk/hallottuk az esti össznépi vacsora hírét, végre meg is tapasztaltuk, kiegészítve a kínálatot az általunk hozottakkal. A sátor hangulatára inkább a baráti jelzőt használnám, mint a vacsorai-t. P1320425Osztrák részről wok-os királyság, a hazairól pedig paprikás krumpli meglepi várta az érkezőt, kiegészítve a dolgos sárkányos feleségek által küldött/kierőszakol(?) finomságokkal. Az éjfélig tartó eszem-iszom, újabb érkezőket üdvözlő, barátkozós csapást jártuk be sokad magammal. A nyelvi nehézségeket pantomim-átkiabálós német kiegészítés valamint passzív -a német filmekből szerzett- szókinccsel küzdöttük le. Nagyon jó volt.
Az éjszakához még hozzátartozik, hogy végig esett, ami a magamfajtának maga a rémálom, de Ricsi biztosra ment az éberségem fenntartását célzó iszonyat hangos szélzsák künn felejtésével, ami sátram felett hozta ki hangban, amit ki lehet hozni egy ilyen szatyoranyagból.

P1320435Reggel fél hétkor megjött a megváltó világosság, gyors szerelvény igazítás után reggeli vadászatot tartottunk a környező falvakban. Visszaérkezvén az eresztőhelyre elindult a napi rutin. Sárkány elő és örömködés… már amit ebben a szélben örömködni lehetett. A nap folyamán még többen érkeztek, a fórumon eddig csak nicknevek “arcokat kaptak”. A Cody-t össze sem raktam, mert szélről szó nem volt, és esőre is állt, nem akartam napokig szárítani. A népek délelőtt még nem indultak meg, de délutánra igen szép számban voltak a színpad környékén. Ugyan megpróbálhatom leírni, hogy milyen programok voltak, de ezt ezúttal nem teszem. Elég az hozzá, hogy a gyerekekkel érkezőknek nem kellett keresgélniük a lehetőségeket, pár lépés alatt legalább 30 -ha nem 50- féle elfoglaltság közül mazsolázhattak. Beszéljenek erről a bejegyzés alján fellehető linkekről elérhető képek.  File 10620765_745603455505489_4588574052416515230_nGabi ismét készített az eseményre kerámia hűtőmágneseket, poharakat és nyakbavalót, ezek mellett támogatói karszalaggal is be lehetett ugrani a költségvetés foldozásába. Kapcsolatainkat mélyítve és szélesítve, a múlt találkozás óta épített sárkányok gusztálásával, tervek szövögetésével telt el a nap… némi sárkányozással. Eseménytelennek mondható időszakban volt egy szappanbubis móka hátul, konstatáltam, hogy mindannyian gyerekek vagyunk: bubit nézünk, sárkányozunk. Volt egy kielégítőnek P1320547nevezhető szeles másfél óra, amíg a 3S közel 400 darabos sárkánykapuja is fel tudott emelkedni és az Osztrák különítmény egyik nagy generátora is forgóra fogta. Hamar elment a nap, szinte egyértelmű volt a befejezés: grillrácsra került ami odavaló, olajba a krumpli. Estére még befutottak páran, velük kiegészülve, jó hangulatban fejeztük be a napot. 10 óra körül hagytuk el a placcot, feltöltődve élményekkel…hulla fáradtan.

P1320537

Mit is mondhatnék, mi legyen a végszó, az utolsó bekezdés? Jó volt, ez évről évre egyre jobb. Személyes véleményem az, hogy igen tisztelendő a helyiek erőfeszítése. A nevük már viszi előre őket, ez nem kérdés. A hely csodás, erre a célra tökéletesen alkalmas. Szemmel láthatólag egyre több a látogató, a törzstagok véletlenül sem maradnak el. A házigazdák figyelmesek, ugyan nem sok éves a kapcsolatunk, de barátként gondolok rájuk. Figyelmesek… és ez nem ömlengés akart lenni. Szeretek oda járni. A társaságért, Melinda mosolyáért, CseL kézfogásáért, Gábor fanyar humoráért, mintha távoli rokonok lennénk. Mert immáron összeköt minket valami…és gondolom nem vagyok ezzel egyedül. Ezen az zsinóron szeptember első hétvégéjét felkötve eresztjük közösen eztán.
Komolyat mondok: jövőre feleséggel, gyerekekkel jövök.
Hogy is mondta httomi a FB-on vasárnap: “már csak 364 nap!”

Ui.: Gyuri! Hatalmas nagy köszi a hűtőmágnesért (ez egy másik!)! 🙂

httomi képei 1      httomi képei 2
humanual képei

P1320609

Beszámolók

Rendezvényekről, kiruccanásokról, utazásokról bővebben, avagy csak tényszerűen. Küld el Te is élménybeszámolód, hogy mások is "részt vehessenek" benne.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Beszámolók, Magazin | A közvetlen link.

2014 XVII. Sárkányok napja – Szentkirályszabadja – Beszámolók bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. httomi hozzászólása:

  Na igen…..hosszú órákig lehetne mesélni mi minden történt…… jövőre ott a helyed

 2. CseL hozzászólása:

  Azért jó httomi, hogy akik öregek, vidékiek, meg különben is, meg egyebek miatt nem regisztráltak a facebookon azok évek óta nem nézhetik a fényképeidet.
  (mivel csak regisztrált felhasználok láthatják)
  CseL

 3. Minda Richárd hozzászólása:

  Szóról szóra minden igaz!
  Miután elmentetek még egy páran odacsaptunk az éjszakának, úgy kb: vasárnap hajnali kettőig. Úgy alakult, hogy éjfél után valamivel már csak négy legény volt a gáton. Egyszer arra lettünk figyelmesek, hogy élénkül a szél. Nekünk sem kellet több, irány a placc a kint hagyott -20 liter vízzel lesúlyozott- 16,5-ös ernyőt felhúztuk. Z -vel bepattantunk a buggy-ba, s vad baggy-taxizásba kezdtünk, mindössze talán 20-25 métert gurultunk. OFeri megirigyelve minket elkérte a beülőmet, némi méret igazítást követően már rótta is a nyolcasokat az éjszakában. A pár száz méteren lévő felhőalap tökéletes szórt fényt terített a közeli települések fényszennyezéséből az elégséges látás érdekében.

  Vasárnap reggel ébredve kuckómból kitekintve Turtle kolega által égre feszített Ninja képe fogadott. Persze nem is lett több szél egész nap, pedig Z-vel egész este negyed hatig vártuk.

 4. Visszajelzés: Képek és élménybeszámolók

Szólj hozzá a témához!