Vaavud -a mérő – Magazin

Share Button

vaavudgallery-2-of-8Na, végre azt hiszem beszerzek egy jó kis szélmérőt. Miért teszek így?
Már sokszor előfordult, hogy meg szerettem volna tudni, hogy mennyi az annyi, erre általában akkor kerül sor, amikor túl nagy vagy túl kevés a szél. Ha kevés, akkor persze felvetődik, hogy na, még ennyiben megy, na, ennyiben már nagyon melós fenntartani a rongyot, bahh, ez a totál semmi.
Ha meg úgy van -és mondhatom a cody-val úgy van- akkor jó lenne tudni, hogy mikortól érdemes elkezdeni a felszállásos próbálkozást?
SZóóóóval, az úgy volt, hogy kell a túrónak 20-30 ezerért szélmérő. Inkább költöm sárkányra, de most itt ez a kiváló eszköz, ami inkább látszik alkalmasnak fagykanalazásra, mint mérésre.
vaavudgallery-4-of-8De ha megvizsgáljuk az árát, máris egyre barátságosabb a dolog, a 12.400 + postaköltség még elviselhető.
De jaj, a szélkanál applikáció nem minden készülékhez csatlakoztatható, íme a nyertes csapat veleje: iPhone 4, 4S, 5, 5C, 5S, Samsung Galaxy S3, S4, HTC One és Google Nexus 5. A teljes lista itt!
Gondolom a mérési pontosság elég megbízható, ez a fajta kanalas kivitel nem hiába kap helyet profi időjárási mérőpontokon.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Vaavud -a mérő – Magazin bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Gondwana hozzászólása:

    Mi a gond a 8-10.000-es szélmérőkkel? (Én célszerszámot vettem olcsóbban mint a bemutatott, kisebb helyet foglal, kevésbé érzékeny a nembabusgatásra, az egyfeltöltéses autonómiáját meg ne is említsem. Tanács annak, aki még gondolkodik: szerintem a hőmérő az fölösleges feature, mert zsebből kivéve mire átveszi a környezet hőmérsékletét, már rég lényegtelen, hogy hány fok is van.)

  2. Zsolt Erdei humanual hozzászólása:

    A hőmérőnek semmi értelme, hacsak nem vagy született meteorológus. Személy szerint továbbra is megvagyok nélküle, ha fúj megyek, ha nem… akkor is!

Szólj hozzá a témához!