Gyufásskatulya mementó – Magazin

Share Button

A történelem lenyomatot hagy, hol egy szétlőtt ház falaként, hol egy használati tárgyként, néha másképp. Ezúttal a háborús sárkány és a lőfegyver (amivel lőttek rá) bemutatása volt a cél egy gyufás skatulyán.
A második világháború amerikájában sok termékre nyomtattak hazafias feliratokat, képeket, hiszen minden család közvetve vagy direkt kapcsolatba került a háborúval. Az ilyen vagy ehhez hasonló felíratok és bemutató képek arról tanúskodtak a hazaiaknak, hogy a hadseregük erős, egy a csapat, a besorozott ismerős/hozzátartozó “biztonságban” van.
Engem ez még nem is lepett meg, csak a sárkány színe és formája. Már volt szó, hogy delta conyne típusokra lövöldöztek gyakorlatozás alatt, de valahogy azt gondoltam a fekete-fehér képekről, hogy ezeknek a sárkányoknak nincs színük. Pedig, a képen látahtó nem a fenti kategóriába sorolható. Alul egy nagyobb kép, hogy milyennek láttam eddig.

cromo01cromo02

uss_pillsburyForrás: http://robroy.dyndns.info

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Gyufásskatulya mementó – Magazin bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Névtelen hozzászólása:

    szuper

Szólj hozzá a témához!