Torontóban betiltva! – Magazin

Share Button

Hát, ha azt a szót hallom, hogy befogadó és országról beszélünk, akkor nekem elsőre Kanada jut szembe. Ezúttal azonban a bevándorlók befogadásával járó szokásokból lett elegük a Torontóiaknak az egyik parkban.
tiltasTörtént ugyanis, hogy a Pakisztáni és Afgán bevándorlók egyre növekvő számban kezdték el űzni a sárkányos harc művészetét a nagyváros parkjaiban. Ez náluk amolyan nemzeti sport, péntekenként és hétvégén nagyobb számban, a hét többi napján csak akik ráérnek, vívnak sárkányos harcot. Állításuk szerint itt Kanadában csak könnyű pamutzsinórokat használnak az amúgy megszokott erős zsinór helyett.
A probléma onnan adódott, hogy a levágott sárkányok és annak zsinórjai nem kerültek begyűjtésre – ez nem tartozik a szórakozáshoz – illetve némely esetben nem tudják összeszedni. A zsinórok a tóba esve felcsavarodnak a hajók hajtócsigájára, utakra, a fákra, majd később lesodródva veszélyes akadályokat képeznek és a magánterületekre beesett példányok is bosszantják az ott lakókat. Mert bizony ilyenkor egy eresztő van, hogy 10 db sárkányt is “eljátszik a hozzá tartozó zsenyórral.
A város vezetésének elege lett a kellemetlenségből, 1000 dolláros bírságot helyeztek kilátásba a sárkányeregetésen ért szabálysértőknek.
Mondjuk egy gyereknek ezt nehéz elmagyarázni…

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Torontóban betiltva! – Magazin bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Ktomi hozzászólása:

    Na oda se megyek lakni!

Szólj hozzá a témához!