Magnet – Magazin

Share Button

David Rüger 2010 karácsonya körül kezdett el agyalni egy saját tervezésű kétzsinóroson. Ebben az időben inkább nagyobb fesztávú sárkányokkal repültek. Szeretett volna egy kisebb, robbanékony, agresszív trükkgépet, a precíz irányíthatóság feláldozása nélkül.

Tanulmányozta a meglévő sárkányok formáját részleteit. Meg akarta érteni, hogy a kantár, a választott formák és a csövezés hogyan befolyásolják együttesen a repülés tulajdonságait. Beszélgetett más sárkánytervezőkkel is, rájött hogy nincsenek kőbe vésett szabályok, és sok mindent el lehet érni, különböző módon. Így rajzolt egy vitorlaformát találomra és elindult nulláról.

Készített 6-7 prototípust, tesztelte, alakította őket. Aztán nekiállt újra elölről az egésznek: új panelkiosztás, másik vitorla forma, módosította a kantárt és a csövezést is. Így született meg a végleges Magnet.

Magnet

Aránya, formája hasonló az aktuális trendhez: magasabb képarány, relatív rövid gerinc (SuperFly, Dynamite, Enzo)

A vitorla mintája egyszerű, de szerintem tetszetős. A szárnyvég felé eső vitorlafeszítő (standoff) a hosszabb. A távtartók közel esnek egymáshoz, mint a francia sárkányokon. Az orr rész kialakítása számomra furcsa. A ponyva anyagot jó választásnak tartom, viszont a kialakítását nem.

nose

Nem tudom elképzelni, hogy ez stabilan marad a forgatások közben. Ránézésre a vezetőél elmozdulhat a gerinc körül.

Share Button
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!