OIS? – Magazin

Share Button

A fényképezőgépek világában már ismert technológia az Optical Image Stabilization, ami nem más, mint egy olyan rendszer, ami képes a kép remegését kiszűrni. A képrögzítő rendszer ilyenkor egy- egy referenciapontot alapul véve az érzékelő felületén mért elmozdulást korrigálja egy lencse párral, így a végeredmény, egy majdnem teljesen stabil kép.
A telefonok, tabletek, és egyéb kütyük technológiai fejlődése szinte egyikünknek sem újdonság, így az sem meglepő, hogy ezek az eszközök némelyike már tartalmazza a fenti képstabilizátort. Azonban ezek elég drágák…
Az LG G2 telefon promó videója azonban egy olcsóbb megoldást kínál egy tyúk személyében, aminek -a videó szerint –  a feje mozdulatlan marad, úgy működik, mint egy kép stabilizátor.  A kisfilm különböző helyzetekben mutatja meg a stabil képalkotó rendszert, ami egy tyúk-bukóra szerelt kamera. Nos, a KAP-ozásban elmerülőknek innen üzenem: nem kell a csúcstechnológia! Elég egy baromi nagy sárkány egy ülőrúddal, és mehet a móka. És ha ügyes vagy, megtanítod a tyúkot exponálni!

A téma beküldője: Turtle.
Köszi!

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

OIS? – Magazin bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. httomi hozzászólása:

    Beteg reklám 🙂 A csőrös lehet csapattag nálunk, mert elég extrém tyúk…..abból meg sosincs elég 🙂

Szólj hozzá a témához!