Diamond a csúcs – Magazin

Share Button

Elég sok kattogás folyik a fórumon a Revolution sárkányok rudazatáról. Ki erre, ki arra esküszik, egy azonban biztos (elfogultság és csúszópénz nélkül): a gyári csöveket képtelenség pótolni. Megannyi replika, trükksárkányhoz készített csővel szerelt sárkány és utánzat volt a kezembe: a delej elmaradt!

Amint jövök-megyek a neten találtam ez az eleinte talán unalmasnak mondható videót, ám a vége felé beüt a dráma: csőtörés!!! Nézzük.

A filmben szereplő cső a Revó gyár legújabb terméke, A Diamnond Race csőtípus. Állításuk szerint ez nem más, mint a Zen-hez készült szupi lágy cső, amivel a sima 1.5-ös modellek is használhatóvá vállnak az igen alacsony szélben.
(aki nem értené a videó feliratozását: a pali szerencsétlenségére egy iszapos helyen szállt le a sárkányával és többet várt a kelleténél, ami elsüllyedt a homokban, így amikor fel akart szállni, beletört…  …az asszonyt utánaküldte, aki szintén térdig elsüllyedt)Spars-Race-Green

Ehhez a modellhez immáron 6 csőszettet ajánlanak, nézzük erősség szerint:

  1. Strong: 4 x tekercselt cső, kimondottan az extra vented, vented, mid vented modellekehez, elég kemény cső, mondhatjuk, hogy majdhogynem egy partvisnyél rugalmasságával
  2. Ultra light: 3 x tekercselt standardnak mondható cső, nekem nagyon fekszik a csövek dinamikája, nem csapdos fékezéskor, de elég hajlékony, hogy a legszélesebb széltartományba használni lehessen
  3. Professional use: 2 x tekercselt cső, hát, nem a kedvencem, nagyon kicsi az a széltartomány, amiben jól teljesít. Kicsit olyan az érzés, mint a megálló előtt leraknának a buszról: ja, akkor megyek gyalog.
  4. Race, fekete: 1 x tekercselt hajlékony cső, tényleg nagyon hasznos, amikor nincs elegendő szél a hagyományos repüléshez, a pumpáló mozdulatokat kiválóan alakítja át emelésre. Egy kicsit azonban szeszélyes a cső, szeret visszarúgni hirtelen mozdulatoknál
  5. Race, zöld: 1 x tekercselt igen hajlékony cső. Ilyet még nem fogtam a kezembe, nem repültem vele, azt mondják, hogy erősebb, és rugalmasabb mint a fekete. No, hiszi a piszi, üzleti érdeket szagolok.
  6. Dimanond race: na, ez az extra gyenge, a videóban is szereplő cső (amit a Zenhez is adnak) az 1.5-ös méretében. A zen csövén annyit lehet látni, hogy igen vékony a fala (mint a csigaház), és nem tekercselt a szénszövetet, hanem szőttes mintát lehet felfedezni.
Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!