8000 méteren mennyire fúj? -Magazin

Share Button

Korunk embere egyre energiaéhesebb. Egyre inkább fordulunk a megújuló erőforrások irányába, így a szél kiaknázásának kérdése felé is.
A mérnökök rájöttek, hogy a földfelszínhez közel koránt sincs akkora szélsebesség, mint jócskán feljebb. A felszínhez közel kb 1 KW-ot mértek, míg 6-15 ezer méter között ez az érték  a tízszeresét mutatta.
Maga a szerkezet inkább hasonlít egy drónra, mint sárkányra, azonban ez a tulajdonsága segíti a kívánt magasság elérésében. A szerkezet a földről a propellerek -és némi energiaráfordítás- segítségével emelkedik, majd a kiaknázandó szélréteg elérésekor a motorokat kikapcsolva a szél forgatja az ekkor már generátorokként működő légcsavarokat és tartja meg a sárkányt. A többit már ismerjük, jön az áram, örülünk. 🙂

A generátor készítőinek honlapja itt.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!