Geocaching – Magazin

Share Button

d05f2aed-70ff-4db2-b763-bfca333cee9bHogy őszinte legyek, ez az új őrület részemről. No, nem is őrület, csupán a Geocaching adta lehetőség kihasználásával fedezem fel Magyarhont, itt sok az információ azokról a helyekről, amelyek érdemesek a látogatásra.
Mi is ez? Köll egy okostelefon vagy GPS, ez előbbire meg egy G:hu vagy c:geo app. Felmész a geocaching. hu vagy com oldalakra és a térlépen kinézel egy látogatásra érdemes pontot, azt’ indulás! A lényeg, hogy az esetek nagy részében egy kis láda vagy kapszula várja a keresőt (kessert), amibe esetenként lehet elhelyezni egy kis “utazó bogarat”(travel bug). Ez semmi extra, csak egy kis mütyür  amit a következő tovább vihet egy másik ládába.
Ennek a ládába helyezett daraboknak van egy emeltebb szintű változata a Geocoin. Ezek kidolgozott kis tárgyak egyedi azonosítóval, külön honlap felülettel, aminek az a célja, hogy a világot járva tovább és tovább jusson másik ládákba.  A mai bejegyzés apropója egy ilyen coin, nem fogjátok kitalálni: sárkány alakú!

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!