Revo fogantyú…másképp – Magazin

Share Button

Már régen kerestem az alkalmat arra, hogy erről említést tegyek, egy kicsit megmutassam a hagyományostól eltérő kivitelt.
Immáron Magyarhonban az elmúlt időszakban sok revó készült el. Persze mindenki készíti ahogy tudja, képeket, terveket böngészve döntenek az építők egy-egy kivitelezésről.
A fogantyúk azonban az építés vége felé már csak kutyafuttában készülnek, sajnos a rosszabb elgondolás alapján.

revo fogantyu1

Létezik egy emeltebb szintű fogantyú is, amin a “gyári” kapcsos/gyűrűs kivitel helyett a fém alkatrészt egyszerűen elhagyó tervező a kötést egy egyszerűen csomózott zsinórral oldja meg.
Mire is jó ez? Többször előfordult, hogy egy erősebb mozdulatot igénylő rántásnál a kapocsba beleakadt a zsinórom, amit szégyenletes földbecsapódás és némi káromkodás követett. A képen látható kivitel viszont az ilyen akadást nem engedi valamint szép, letisztult a fogantyú alakja is!

revo fogantyu

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Kiemelt kép | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!