A telefonos Bell sárkányai – Magazin

Share Button

kite07aAz biztos, hogy Bell nevével már mindenki találkozott, megint más kérdés, hogy emlékszik-e rá? Igen elsőnek nekem is mint mindenkinek a telefon jut eszembe, ám ezen kívül is sok találmánnyal büszkélkedhet. Ilyen például a búzaszemeket tisztító gép, a házi légkondicionálás vagy a szárnyashajó.
kite01Azonban a fent említettek mellett elkötelezett úttörője volt a repülésnek, így az akkori kor megszállottainak mintájára sárkányokat is tervezett. Alap ötlenek egy olyan alakon kísérletezett, amelyet rajta kívül még nem próbált senki. Egyfajta geometriai alakot hozott létre könnyű anyagból amit vitorlával fedve stabil, nagy felületet kapott. Ezeket a tetraéder alakú cellákat csoportokba rendezve szabályos alakzatot, masszív egységet hozott létre. Celláknak hívta őket és igen változatos formákban állította elő a műhelyében.

Ide kattintva egy könnyedén összeállítható, a végtelenségig bővíthető, olcsó sárkánykülönlegesség tervét nyithatod meg, nem mellékesen pár Bell cella képével.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!