Üzenet…sárkányon – Magazin

Share Button

Ami azt illeti már belefutottam nem egyszer a sárkányokra vagy azok zsinórjára erősített üzentekkel/szórólapokkal kapcsolatos írásokba. Ezúttal is így történt…

Azonban a mostani bejegyzés a hagyományostól eltérő módon hirdette az igét, nem egy “messenger” sárkány vagy távkioldással működő dobó kiegészítő a téma, hanem maga a sárkány felülete!
A kínai kulturális forradalom alatt (1966-76) a meggyőződéses párttagok minden lehetőséget megragadtak, hogy az általuk igaznak vált nézeteket széles körben, még az ország határain túl is hirdessék. AZ eszközök a határon belül igen egyszerűek voltak, gyakorlatilag “erőszakkal minden megoldható” alapon kezdtek neki a népszerűsítésnek. Azonban a határon túl is szét akarták terjeszteni az igét, ehhez azonban az akkoriban rendelkezésre álló eszközök meglehetősen szűkös határok között mozogtak.
Anyagilag sem voltak eleresztve és mivel találékony a kínai, szóba jött többek között a sárkányos megoldás. Szinte látni vélem, amint valaki a homlokára csapott, hogy micsoda lehetőség rejlik egy sárkányra írt/ragasztott szórólapban, hosszú zsinórral, megfelelő szélirány esetén.
És bizony meg is tették, el is készítették, mi több fenn is maradt egy példány!
Azért meg kell valljam, a sárkányok felhasználási módjában van mit kiegészítenem! 😉

ChineseKite002

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!