Elképesztő – Magazin

Share Button

19Ázsia képes meglepni újra és újra! Iszony sok féle sárkány származik onnan, az egyszerűtől a komplikáltig. Ez a mai bejegyzés egy ilyen komplikált készítésről kíván beszámolni. Történetesen ismét az a bizonyos kedvencek mappa egyik(eddig) rejtett kincse kerül közzé!

Az ember törekvése sokszor az, hogy lemásolja a természetet, a lehető leg élethűbb másolatot elkészíteni igazi kihívás. Nem tesz másképp ez a sárkánykészítő és mit ne mondjak, eszembe sem jutott eddig, hogy ilyesmibe belevágjak. Itt Magyarországon sokszor találkoztam már azzal a ténnyel (és itt nem csak sárkányos vonatkozásra gondolok), hogy az információt, gyakorlati tudást nem vagy csak nehezen adják át. Ez másképp van a világ sok táján. Itt például a legnagyobb részletességgel találhatóak a készítéssel kapcsolatos infók.

A fejrészhez balsafát használ, a gerinchez fűzfát, a szárnyakhoz bambuszt és a lábakhoz poliuretánt formáz a bambuszra. Vitorla anyagnak pedig papírt ragaszt a keretre.
Csodás!
Számomra az igazán meglepő rész az, amikor a legutolsó képen összecsomagolva mutatja, vagyis elképzelésem szerint egy ilyen madár úgy egyben van. De nem, teljesen összehajtható!

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!