6. Kiteforce Baráti Találkozó – Beszámolók

Share Button

483567_498229110242926_464580283_nMár tavaly ősszel eldöntöttem, hogy a következő Kiteforce talákozón biztosan két napot leszek lent (Kisapostagi reptéren – a szerk.) úgy, hogy ott is alszom a sok jó értelemben vett szélütött palival. Tavaly is két napot voltam lent, csak az  ott alvás részét kihagytam. Bátran leszögezhetem az idei év tapasztalatai után, hogy nagy hiba volt. Ha pár szóban kéne megfogalmaznom ezt a beszámolót talán jobban is járnék, mert így is félek, hogy kihagyok valamit…..pár szóban tömörítve az élményeim:

 • -áááááááááááááááá ez beteeeeeeeeg
 • folyik a könnyem a röhögéstől
 • de jó szél van
 • nincs hangom már a sok röhögéstől
 • fáj mindenhol
 • mit  igyunk még?
 • nem bírok többet enni tele vagyok
 • ma jobban fáj mint tegnap
 • következőn találkozunk

Ennyire kegyes időjárás talán még sosem volt a történelemben egy szélfüggő rendezvényhez. Csodálatos, aránylag egyenletes szél és gyönyörű napsütéses két napunk volt. A mi sarkany.info-s csapatunkból csak én aludtam lent a Kiteforce csapattal -illetve Ricsi is- bár ő kakukktojás mert mind a két csapatnak tagja. Mondjuk már lassan én  is ebbe a többlábas szekcióba kacsingatok. Az biztos, hogy maradok itt mint törzstag  ott pedig  mint vendégmunkás leszek és csak tanulok a nagyoktól!

554574_498229350242902_64388566_nKét nap alatt túl sokat nem ernyőztem mert folyamatosan figyeltem, hogy mit hogyan kell csinálni. Remélem nem unták a sok kérdésemet. Főleg fotóztam, videóztam és lestem minden mozdulatukat. Saját kézjeleik is vannak, mert ugye nagy szélben minek ordibálni, hisz úgy se hallja meg a másik és csak ez lenne: ”mi vaaaaaaan nem értem”,  így viszont egy mozdulat és nincs félreértés. Ott azért nagyon figyelni kell a másikra, mert így 10-20 m²-nél már komoly sérüléseket tudsz okozni magadnak és másoknak is. Például egy fontos kézjel az, ha megütögeted a fejed  tetejét: az azt jelenti, hogy segíts levenni az ernyőmet. Ilyenkor szélablak szélére hozzák a nagy ernyőt és a fogadó feladata ”elkapni” az ernyőt és kifordítani azt a szélből. Tube ernyőnél pofára kell fordítani a szél irányába és le is kell súlyozni, illetve illik ezt tenni. Paplannál viszont a hátán kell letenni az ernyőt és szélirányba kell tenni az ernyő szélét szintén lesúlyozva. Feladás ugyanezek a mozdulatok csak értelemszerűen fordítva. Ernyőkről bővebben itt!

Pár alap dolog  után rátérek arra, hogy mik is történtek, bár nem lehetetlen, hogy oda-vissza fogok csapongani a történések között, hisz annyi élmény ért ezzel a csapattal a hétvégén. Látszik rajtuk, hogy régi összeszokott társaságról beszélünk, hiszen mindenki ismer mindenkit és tudják jól egymásról, hogy ki mire képes és miről kéne lebeszélni…persze jó értelemben. Engem mint abszolút kívülállót is kedvesen , segítőkészen fogadtak és bármit elmagyaráztak első kérdésre is. Bármit kipróbálhattam, ha el akartam volna kérni, de míg nem kezelem stabilan a depoweres   ernyőt (egy mozdulattal megszüntethető az ernyő húzóereje – a szerk.) addig  igazából nincs miről beszélni. Ricsi kezdő motyóját bűvöltem két napig  illetve a második napon már rámerészkedtem egy 6-os depoweres Pansh-ra is….. na igen érezni kell a ritmust. Ezt így tudnám megfogalmazni. Hasonló ez mint nálunk, hogy nem feltétlen kell felnéznem a revóra, hogy épp mit csinál mert érzem, hogy hol van…na náluk ugyan ez van…évek meg a rutin.

156526_498228493576321_348859351_nReggel 7 kor kelés 8-kor indulás….ez volt a terv. Kelés pipa, indulás már nem volt oly egyszerű, mivel szeretett kutyám úgy érezte, hogy új metrómegálló lesz a kert közepén és már megkezdte az alapok kiásását. Szerény 30-40 perc bemelegítő lapátolás után tudtam csak a kocsiba bepakolni és indulni úgy 9 felé. Bő óra alatt megérkeztem  a reptérre, ahol telefonos segítséget kértem  a sorompó kinyitásához. Bejutás után csak a repülőtér szélén szabad menni a kitaposott úton! Ha keresztbe mész mezőn (reptéri leszállópálya) te leszel a következő fejfa az út szélén. Igen a szabályokat be kell tartanod! Kérdezz bátran, hisz abból még sosem volt gond!

Ricsi szokás szerint hozta a kihangosítást, sörcsapot, sörpadot és asztalt, sütögető hordót plusz mi szem szájnak ingere. Legnagyobb sajnálatomra a múlt éveben látott bazi nagy ugráló vár most kimaradt  a repertoárból.

Ezelőtt még csak  egyszer találkoztam a törzscsapattal a Kiteforce-tól, de így is régi ismerősként, kedvesen köszöntöttek.

Első nap csapaton belüli versenyt szerveztek maguknak.
A buggysoknak körverseny, a landboardosoknak freestyle verseny volt. Elsőnek a buggysok versenyeztek, ahol 20 perc volt a futam. Egyszerre,  egy vonalból volt a  rajt és számolták, hogy ki mennyi kört teljesít. Mivel házi verseny így az ernyők mérete, kialakítása (tube vagy soft) illetve a kocsik tudásszintje nem volt tényező. Ez egy cseppet sem nyomta rá a bélyegét a fantasztikus adrenalinnal telített versenyből, ahol farolások, lekörözések és borulások is voltak szép számmal. Vitás esetben a „versenybíró” szava a szent!

68533_498239173575253_1840753499_n

Lanboardosoknál pedig a tavaly készített rámpán volt freestyle verseny. A rámpa pár raklapból és osb lapból volt összecsavarozva ami remekül bevált már tavaly is. Itt a lényeg a levegőben eltöltött idő, levegőben bemutatott trükk nehézsége és megfelelő talajfogást pontozták a szakavatott szemmel megáldott bírák. Persze ezt  a feladatott csak akkor tudták ellátni ha láttak a könnytől amit az előző borulásnál elkapott röhögő görcs kiváltott. Mivel  profikról révén szó mindenki megfelelő protektorral versenyzett. (Protektor: védőruházat az ütések ellen: könyök- és térdvédő, merevítők+bukósisak) Egy bazi nagy véraláfutást leszámítva idén nem történt nagy sérülés.

Nagyon jól éreztem magam még úgy is, hogy nem voltam résztvevője egyik versenynek sem. Teljesen más testközelből látni ezeket az ugrásokat, farolásokat… ezt így szavakkal elég nehéz leírni. Főleg azt az érzést mikor az ernyő azt csinálja amit te szeretnél és nem fordítva. Előfordul, hogy nem a buggy halad előre hanem téged tép ki a kocsiból az ernyő és a hátadon jelzőcsíkot szántasz a  mezőn. Azért melengeti szívem, hogy ez  nem  csak a kezdőkkel  van így, néha a rutinos rókák is elszállnak. Ők tudják jól, hogy egyszer mindenki volt kezdő és itt nincs ujjal mutogatás egymásra, hogy: nézd milyen béna. Ha valamit rosszul csinálsz rögtön segítenek, hogy hogyan kéne helyesen adott dolgot kivitelezned.

546086_498232656909238_1574454883_nA versenyszámok végén volt eredményhirdetés és díjazás is. Egyedi kézzel készített díjak kerültek kiosztásra és oklevél is járt mellé. Alkohol tartalmú italról szó se lehetett, hisz ezen rendezvényeken nincs alkohol (na ez az utolsó mondat nem igaz). Isteni házi csapolt sört hozott ismételten Ricsi barátunk. Mindenki saját bekészített korsójával járult a sörcsaphoz és dobta be a becsületkasszába a hozzájárulást a nedűhöz. Itt látszik a civilizáció betörése mert mindenki tudta a mértéket. Bár hiányt nem szenvedtünk semmiből, mert 50-50 liter csapolt sör volt valamint egy közös alap az esti grillhez.

A ragyogó napsütés estére rendesen kiszívta az erőnket, persze a sok mozgás is közrejátszott a megfelelő fáradsághoz.

Szállásunk a repülőtéren lévő főépületben volt, 4 ágyas szobákban, illetve volt több ágyas szoba is, én speciel egy 7 ágyas igazi úttörőtáborok hangulatát idéző szobában voltam a leglököttebb csapattagokkal akikkel még éjjel 3 óra után is  hangosan vinnyogtunk a sztoriktól (Fly Feri, Ricsi, B. Karesz és jómagam httomi)

Az esti sütögetés több fronton teljesült. Volt gázos tárcsán, nyárson tűznél, rakott tűznél szintén tárcsán és grillhordóban. Sötétedéstől kb. éjfélig partyztunk lent, utána lassan szivárogtunk felfelé aludni, mert reggel kelés és csapatás tovább. Igaz az elalvás némi problémákba ütközött a sok röhögés és idő előtti horkolásos bealvás miatt. Egy biztos dolog volt, hogy reggel legkésőbb nyolckor kelés!

Reggeli ezer tojásból rántotta +sült virsli meg még ki mit talált, szabadon választott volt. Rámolás után irány a placc ami kb 2 percre volt, kipakolás és kezdődhetett újra a féktelen száguldozás.

18955_498240673575103_1219488974_nAzonban a csapaton láthatóak voltak az előző nap gyötrelmei,  a verseny és némi alkoholos befolyásoltság utáni (más)nap. Remek nyögések és jajgatások közepette emelkedtek az ernyők újra a magasba. Előző naphoz  képest az érzés kicsit szociális otthonok hangulatát idézte a sok jajgató embert látva. Mondjuk én se voltam már a topon a kialvatlanságból eredő fáradság  miatt. De ilyenkor ez mellékes, mikor fantasztikusan fúj a szél.

Furcsa mód, most inkább vasárnap jöttek ki az egynapos látogatók. Így tett humanual is aki szintén elmélyült a depoweres szofternyőzés rejtelmeiben és a hátonszántás rögös útvesztőjében.
Mind a ketten tandembuggyval tanultuk, hogyan kell helyesen kezelni a buggyt és az ernyőt egymáshoz és a szélhez  képest. Mikor milyen szögben haladjunk és hogyan tartsuk az ernyőt és még mindehhez jó irányba is haladjunk úgy, hogy közben  nem nyársalunk fel senkit. Könnyűnek  hangzik, de kivitelezni már korántsem  az.

19122_498234586909045_546313705_n

A tavalyi itt töltött két nap sem múlt el bennük nyom nélkül. A tavaly szélmentesre sikeredett a találkozó alkalmával megismerkedtek a nullszeles Ninjáinkkal. Idén is említették, hogy szeretnének ők is olyan repülő sarit ami szél nélkül is megy. Szerintem csinálunk Kiteforce workshop-ot.

Idén csak keveset sárkányoztunk mert olyan isteni  paplanos szél volt.  A táskákból előkerültek azért a revok és trükksarik is. Nospa is  két napot trükksarizott  és persze ő is beszállt a depoweres ernyőzés világába egy korrekt hátra szaltó kíséretében  amit a buggyból kiugorva mutatott be, még a szombati napon. Ő a teljes családjával jött ki szombaton, míg vasárnap egyfős különítményként  öregbítette a sárkányosok becsületét. Így vasárnap lazábban, de még mindig aktívan töltöttük a mezőn az egész napot.

Köszönöm a remek szervezést a Kiteforce-nak és a meghívást több személynek is. Szerintem én ősszel is megyek, mert ezt nem hagynám ki semmi pénzért. Már olyan érzésem van ezzel a találkozóval kapcsolatban, mint nekünk sárkányosoknak  jelent Szentkirályszabadja…….a top1 rendezvény az évben.

Szóval köszönök mindenkinek mindet!!!

563048_498231090242728_961929728_n

Beszámolók

Rendezvényekről, kiruccanásokról, utazásokról bővebben, avagy csak tényszerűen. Küld el Te is élménybeszámolód, hogy mások is "részt vehessenek" benne.

Share Button
Kategória: Beszámolók, Magazin | A közvetlen link.

6. Kiteforce Baráti Találkozó – Beszámolók bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Minda Richárd hozzászólása:

  Köszi Tomi! Ez lesz a promo anyagunk, persze megfelelő jogdíj ellenében 😀

 2. Poleee Poleee hozzászólása:

  Nagyon jó lett a beszámolód Tomi! 😉

  • Nospa hozzászólása:

   Hihetetlenül tetszett a beszámolód, és tökéletesen leírtad a hétvége hangulatát!

   Nagyon jól éreztem én is magam, köszönhetően a jó csapatnak és időjárásnak. Bár én nem mélyültem el annyira a paplanozásban, azért mint említetted szépet repültem az ülésből, és örülök hogy túléltem. Jövőre biztos, de lehet ősszel is ott leszek.

 3. httomi hozzászólása:

  Köszönöm… Ricsi nyugodtan hasznàljátok…. 🙂

Szólj hozzá a témához!