Antenna is, zsinór is – Magazin

Share Button

Létezik egy olyan csoport is, akik antenna nélkül nem hódolhatnak szenvedélyüknek. A cél: rádiókapcsolatot létesíteni akár az óceánon át egy rövidhullámú rádióval. Néha nehéz megérteni ezeket az embereket a mai világban, amikor a havert akár telefonon, akár skype-on megcsörrentheted a világ másik végén mindenféle antenna nélkül. Isten igazából ők is megejthetnek egy gúnyos mosolyt a magunk fajtára, a robbanó- és elektromos motorok világában.
Szóval, amikor nincs egy nagy antennád, de rádiózni szeretnél, akkor jön a Marconi ötlet. Ugyanis Guglielmo Marconi az 1800-as évek legvégén sikerrel létesített transzatlanti vezeték nélküli kapcsolatot egy sárkány segítségével, magasba emelt antennával. Ennek az ötletnek modern változatát láthatjuk ezen a videón. Később a tengeren balesetet szenvedő repülő hajózók életmentő felszereléséhez tartozott ez a sárkánnyal támogatott eszköz.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!