Hja, amikor már történelem… – Magazin

Share Button

A Brazil Itaipu-ban került megrendezésre ez a sárkány kiállítás 2010-ben. Ami miatt érdekes ez a kiállítás, hogy az efféle sárkányok nem nagyon ismertek itt Europában. A morcego egy harci sárkány és számomra azért ennyire érdekes, mert igen régóta használják és a bukákon kívül nem nagyon került bevezetésre egyéb sárkány. Szinte mindegyik videó, kép a morcegokról szól különböző méretben, némi kiképzésbeli eltéréssel. A szín  és mintázat választékuk elképesztően nagy, a Facebook-on nap mint nap kapok fényképeket az új sárkányokról. A készítőik ezres darabszámokkal dolgoznak, a jelek szerint óriási a kereslet. Nem igazán láttam ezeket repülés közben, de biztos, hogy a hagyomány sokat jelent a Brazilok számára. Az is biztos, hogy játéknak sem semmi ez a harci sárkányozás!
A kiállításon nem csak a régi sárkányok, hanem a sárkányozással kapcsolatos gyerekrajzok is bemutatásra kerültek. Ez pedig arról tanúskodik nekem, hogy a gyerekek is részt vesznek az eféle sárkányos mókákon, illetve látják azokat.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!