Sárkányokkal vadászó… 5000 éve II. rész – Magazin

Share Button

Aki nem olvasta az első részt az feltétlenül ezzel kezdjen!

Az előző cikk írásakor jutott eszembe, hogy némi csínytételt fogok eszközölni. Nem azért, hogy kitoljak mindenkivel aki az előző írást olvassa, csupán kíváncsiságból. Ahogy a cikk forrását megtaláltam és első blikkre végigfutottam eszembe jutott, hogy milyen egyszerű lenne “félrefordítani” egy ilyen cikket. Minderre az adott okot, hogy a felfedezést publikáló tudósok is érdekesen fogalmaznak a cikkben!!! Miről is van szó?

A cikk eredetijét itt találhatjátok!

Nos, ha nem beszéled jól a nyelvet, akkor segítek a megoldásban, hogy őszinte legyek nekem is meggyűlt a bajom vele, elsőre át lettem verve.
A cikkben szereplő “kite”  szót a tudósok nem egy hagyományos sárkányra értették, hanem arra a “csillag” alakú két képződményre amelyeket kőből építettek. Ezekben találták meg a sok csontmaradványt. A tudósok nem tudni miért használják a “kite” szót, annak második/sokadik jelentése nincs, csupán azt a két csillag alakú formát nézve adták ezt a nevet. Ennyi erővel adhatták volna a csillagtök, zsebkendő vagy halászháló elnevezést is. A “kite” szóhasználatot így magyarázzák: “The name “kites” comes from the appearance of these structures when viewed from the air.” (A “sárkány” elnevezést a légi fotón látható struktúra alapján kapta)
Minden más információ igaz, a sárkányos vonatkozás csupán a kőből készült karámok “sárkány” elnevezésének jogosságát kérdőjelezi meg. De valljuk meg, könnyű belelátni azt a fránya V betűt és a sárkányt is! 😉

Vajon a kutatóknak nem kellene megismerni egy két sárkányt? 😀
Bocsesz vagyok a viccért, nem vadásztak 5000 éve sárkánnyal… Ki vette be?

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!