Morpho Grande – Magazin

Share Button

Na, ide sütizzetek! Néhányunknak van egy nagyobbacska sárkánya. Ezek a földön még hatalmasok, de aztán amint felkerülnek 50-100 méter magasra, akkor már egyáltalán nem tűnnek olyan nagynak.
Ez itt a képeken egy szép darabja a Windfire nevű műhely egyikeinek, és szerintem formabontó több megoldás. Ilyen például a kerek szárnycsúcsok és orr, a feszítő elemek elhelyezkedése és ja -!- ez egy beltéri példány. És nem látom a jól megszokott gerinc-él vitorlát (keel)! A szárnyak fesztávolsága 4,5 méter és reptetője leírja, hogy 0-6 km/h szélben 70-80° fokban indult meg felfelé. Hogy miért írtam ezt a földön-nagy, levegőben-nem nagy cuccot? Nehéz olyan tornatermet találni itt nálunk, ahol ezt a sárkányt kényelmesen lehetne manőverezni ezekkel a méretekkel! 😉

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Morpho Grande – Magazin bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Árpi hozzászólása:

    Huh, biztos nagy élmény reptetni, de ez a forma nem adja nekem 🙂

Szólj hozzá a témához!