XV. Sárkányok Napja-Szentkirályszabadja – Beszámolók

Share Button

Már egy éve vártam ezt a napot, hiszen a múlt évi találkozó nagyon jóra sikeredett. Akkor rekkenő hőségben, igen jó széllel áldott napunk volt, a nap végét balatoni fürdéssel koronáztuk. Majd napokon keresztül ódákat zengtünk a Sárkányok Napjáról…
Idén az időjárás nem volt annyira kegyes hozzánk, ugyan egész nap kitartó erős szelünk volt, a találkozót megelőző napon rekkenő hőség után fog vacogtató hidegben szereltük össze repülő eszközeinket. Nagyjából délig párszor eleredt az eső is, de ez nem akadályozott minket semmiben. A múlt évben megszokott helyszínért ismét dicsért illeti a rendezők körültekintő választását, mi több a FB-on már láthattuk előre, hogy fűnyírókkal, talicskákkal követ gyűjtő szorgos csapat készítette elő a gondtalan szórakozást.

A programok sokasága, az egész napos zene, az elmaradhatatlan „Üstjegy” mind arról tanúskodott, hogy nem egy hirtelen szerveződött hétvégi programon, hanem egy átgondolt, igazi Sárkányeresztő Találkozón (így, nagybetűvel) vagyunk. A szervező Szentkirályszabadjai Baráti Kör Egyesület tagjai -mint a program motorjai- zajtalanul „üzemeltek” minden helyszínen, a sárkánykészítő műhelyben, konyhasátorban, a réten, a színpadnál, …, mindenhol fellelhető volt egy vagy több SZBKE-s csapattag. Akit nem kötött le egész nap a sárkányozás vagy gyerekkel érkezett, annak sem kellett félnie az unalmas pillanatoktól: lovas kocsikázás, íjászat, mászófal, légvár és játékok garmada várta az arra járókat.

Ismét feledhetetlen nappal ajándékozott meg minket Szentkirályszabadja és a helyiek, rettenetesen gyorsan jött el a nap vége. Sárkányoztunk, megcsodáltuk egymás –egyébként már jól megszokott…hihi…- sárkányait, ismerkedtünk, együtt volt ismét a kemény mag, régiek és újak. Azt hiszem, hogy eljött a pillanat, amikor a szembe jövők túlnyomó része barátságos, ismerős arc volt. Úgy gondolom, hogy több sárkány volt idén, mint múlt évben. Elsősorban az egyzsinórosok taroltak, de pár trükksárkány és néhány revó is előkerült.
Egyetlen építő jellegű kritika fogalmazódott meg a nap folyamán: az egyzsinórosok kikötésére legközelebb nem lehetne hátrébb kijelölni egy helyet, hogy az autók/sátrak oldalán lehessen a kormányozható eszközökkel sárkányozni?
Illetve még egy: a hozzájáruláshoz nem találtuk a befőttes üveget! 😉

Azt gondolom, hogy szervezés, lebonyolítás terén kiválóan teljesített a Szentkirályszabadjai Baráti Kör, köszönet minden erőfeszítésért! Ugyan kihagytunk egy tavaszi találkozót, de nyugodtan állíthatom: Magyarországon, sárkányozás ügyén a Szentkirályszabadjai Sárkányok Napja a legjobb rendezvény!
Jövőre találkozunk! Bolond aki kihagyja…

Beszámolók

Rendezvényekről, kiruccanásokról, utazásokról bővebben, avagy csak tényszerűen. Küld el Te is élménybeszámolód, hogy mások is "részt vehessenek" benne.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Beszámolók, Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!