Helen Skelton és az ő rekordja – Magazin

Share Button

A Guinness rekordok könyvébe gyakorlatilag mindent be lehet jegyeztetni, csak fantázia  kérdése, hogy miben akarunk rekorderek lenni. Jelen állás szerint egy sárkány vontatási rekord körül van némi zavar.
Önmagában egy nagyon szép teljesítmény került a fenti zavar központjában, miszerint Helen Skelton az Antarktiszon 100 km-t 7 óra 28 perc alatt tett meg.

Ezt annak rendje és módja szerint GPS-el és videofelvétellel tudta bizonyítani, a bejegyzés meg is történt. Majd ezek után az explorerweb.com oldalon született egy bejegyzés egy tapasztalt északi és déli sark expedíció vezetőtől, miszerint ez a rekord valótlan és megtévesztő. Elmondása szerint számos példa volt már arra, hogy sárkánnyal gyorsabban és hosszabb távon teljesítettek vontatást.

A Guinness ezek után önmaga védelmében kiadta közleményét miszerint: Skelton maga kérte a 100 km-es távon bejegyzett rekordot.
Hmm, vajon hol az igazság?

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!