A legrégebbi sárkányos fesztivál – Magazin

Share Button

Esett már szó régi sárkányról és képekről, szokásokról, időszámításunk előtti sárkányos eseményekről, sőt Japánt bemutató írásomban az évszázadokon átívelő fesztiválokról. Ami náluk nem meglepő, mivel olyan közel esnek a sárkányok születési helyétől.

Ahogy jó szokásomhoz híven böngészem a net-et beleakadtam Amerika legkorosabb, egészen napjainkig megrendezett sárkányos fesztiváljába. Bőszen hirdeti az esemény honlapja, hogy már 1929 óta minden március első vasárnapján megrendezésre kerül Austin-ban ez a rendezvény. Valljuk meg, nem tegnap volt, örvendetes, hogy kitartott napjainkig!

A helyi Lamar park megnyitóján az “Ötletbörze Klub” támogatásával rendezték meg első alkalommal a találkozót, ahol sárkány építéssel és eregetéssel próbálták bevonni a lakosokat. Az eseményt Sárkány Versenynek nevezték el, korosztályonként lehet indulni, a bírák külön díjazzák a sárkány szépségét és kivitelezését. Immáron 83 éve változatlan maradt a program, mindössze annyi változással, hogy egy nagyobb, közeli parkba költöztették át a fesztivált.
Legalább ennyi évet kívánok még, de lehet több is! 😉

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!