Sárkány versus utasszállító – Magazin

Share Button
Egy sárkány okozott fennakadást egy kínai város légiforgalmában

Egy az északkelet-kínai Talien (Dalian) város térségében röptetett sárkány miatt 23 repülőgép kényszerült alternatív légikikötőben leszállni, vagy visszatérni az indulási repülőterére – jelentette a kínai média szombaton.
A talieni légikikötő felett magasan lebegő sárkányt először pénteken délután fedezték fel, amikor a China Southern légitársaság gépe készült volna leszállásra – közölte a reptér szóvivője. A gép csaknem egy órán át körözött a levegőben, míg végül biztonsági okokból a szomszédos tartományi Csingtao (Qingdao) város repülőterére irányították.
További 22 járat gépei voltak kénytelenek az eredeti célállomás helyett alternatív repülőtéren landolni, vagy visszatérni a kiinduló állomásukra. A normális légi forgalom a Liaoning tartományi Talienben több mint öt óra elmúltával állt helyre, miután a hatóságok elvágták a sárkány madzagját. Eregetőjének a rendőrség nem jutott a nyomára.
A papírsárkány keleti találmány, kínai eredetű. Első írásos említése és ábrázolása az időszámítás előtti II. századból származik. Megjelenését ugyanakkor korábbra teszik, mivel feljegyzések szerint az időszámítás előtti negyedik században élt híres mérnök, ács, feltaláló és filozófus, név szerint Lu Pan (Lu Ban) már olyan famadarat alkotott, amely napokig volt képes a levegőben maradni.

Forrás: MTI

Forrás: http://radarfigyelo.hu

A hírt beküldte: Ikarosz

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Sárkány versus utasszállító – Magazin bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Ikarosz hozzászólása:

    Az a számomra legmegdöbbentőbb, hogy 5 óra alatt csak arra jutottak, hogy elvágják a zsinórt. nem tudom, miért nem húzták inkább le. Akkor lett volna tárgyi bizonyíték is. A sárkányeregetés őshazájában lehetne szakszerűbb a hatóság 😉

  2. Zsolt Erdei humanual hozzászólása:

    Gondolom a döntéshozók nem döntöttek gyorsan. A másik, hogy az újságírók szeretik kiszínezni a történteket.
    Tán egyszerűbb lett volna lehúzni! 😉 De biztos nem volt ott szakértő! 😀

Szólj hozzá a témához!