Pákozd 2012 – Beszámolók

Share Button

A kezdeti várakozásoknak megfelelően ismét egy jó benyomásokkal teli hétvégét sikerült megugranunk. Részemről már nagyon vártam, hiszen a múlt évi találkozóra nem sikerült eljönnöm, az azt megelőzőt pedig senki nem tudatta szerénységemmel. Pedig akkor már bújtam az oldalakat…
Egészen későn, két héttel a rendezvény időpontja előtt hírezte be a 3S a XXII. pákozdi Sárkányeresztő Találkozót, amin már előre eloszlattak minden várakozást, miszerint a válság szele az önkormányzatot is megcsapta, ezért minden formalitás és egyéb kiegészítő program elmarad.
Elsőre azt gondoltam, hogy okés, semmi gond, így is jó lesz, hiszen minden sárkányos ismerős készül, kérdezgeti, hogy megyek/ünk-e? Naná, hogy “naná” volt a válasz! 😀

A fórumban hamar kiírtam, hogy van négy hely az autóban, percek alatt meg is telt.  Httomi és Theo, Judit és Amathil lettek a fedélzeti foglalók.  (ühümm, nem csalódtam a névsorban 😀 ) Httomi rögtön megkezdte a szervezést a háttérben, a múlt évi olyan jól sikerült bundáskenyér (sajtos, tejfölös) reggelit meglepetésként szervírozta Juditnak, akit az utazásig húztunk ezzel. Végül a pákozdi “Gördülő Kövek” vendéglőben közvetlenül a sárkányhegyre menetel előtt hullott le a lepel a meglepiről Jó volt, nagyon jó, nyakig telve ültünk vissza az autóba, és indultunk tovább. Itt meg kell említsem kedves feleségem, aki volt olyan jó, hogy előző este egy nagy halom csokis kekszet sütött, hogy meg tudjam vendégelni a többieket. Köszönet érte itt is ! 🙂
Ahogy felkanyarodtunk a hegyre a fák felett már megláttuk az osztrák résztvevők hatalmas 3D halait és polipjait, meg-megállva, autóból fotózva kúsztunk fel a hegyre. Mivel regisztrált résztvevők voltunk a parkolókártya tulajdonba vétele után továbbmehettünk fel és verhettünk tábort a hardcore eresztők közelében.
Hamar kiderült számomra, hogy az “öreg” sárkányosok elmondása megalapozott a helyszín alkalmatlanságát illetően. Nem elég, hogy 15-20 méterenként egy-egy tüskés bokor osztja meg a lejtős domboldalt, hanem még finoman szálló porral hintett apró kavicsos a terep. Ezen napközben többször megcsúszva magamba finom “anyádp…ja” rigmust voltam képes kántálni minden egyes egyensúly vesztés közben, pláne amikor még némi zsinórzat is volt nálam a végén egy szél által tépett nejlonnal.
A nap folyamán aztán mindenki vérmérsékletének megfelelően sárkányt eresztett, sört nyitott, zenét hallgatott és danolászott. Az osztrák különítmény eleinte a “szombati szélben hívők” körébe bekeresztelkedve dobták fel sárkányaikat, majd amikor a tüskés bokrokba visszaesett sárkányaik újra emelkedőre véve a formát iszonyat szaggató hangokat hallatva tépték ki magukat a bokorból, hamar átkeresztelkedtek a sörfogyasztó-nem sárkányozók táborába.
Magunk is elővettük az alapfelszerelésnek számító revókat, emelőket, rokkakut, meg mindenféle földi jót, amelyek a továbbiakban folyamatos munkát adtak. Magnus és httomi egy darabig bírták, aztán feladták. Menet közben megismerkedtünk pár (számunkra) új beteggel és a fórumhoz újonnan csatlakozó Makesszel, feleségével és kisfiával, valamint wzolee-val és feleségével. A nap folyamán többször próbálkoztunk a revó bűvöletének továbbadásával, de a sokadik bokorfogás után feladtuk. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy igen is le kell írni: ez a hely maga a gyötrelem.  🙁 Programokról nem esett szó, táblát,bármiféle kiírást sehol nem láttam. De a summa maradjon a végére.

A délután folyamán egyre kevesebb lett a szél mindenki kifáradt, jöhetett a verbalitás, az autó mögött döglés és a maradék elemózsia felfalása. Az este közeledtével újra erőre kapva és Oferiék példáján felbuzdulva előkaptuk a ninjákat és a semmi szélben egy jót reptettünk. Az arra járókat ezzel is sikerült “begyűrűzni, egy pár (bocsánat a névre nem emlékszem) teljesen rákattant a Bad Ninjára! 🙂 Egy órányit reptettünk és beszélgettünk – immáron közös betegségünkről! 🙂

Negyed 10-kor indultunk vissza, élménnyel,némi bosszúsággal leégve itt-ott. Másnap két gyerkővel visszalátogattam, kíváncsi voltam, hogy mi lesz? Meglepetésemre program nem volt, viszont sokkal többen voltak, szél semmi.

Nos, a summa, amit már a FB-on megírtam:
2 csodás napot töltöttünk/em el a pákozdi sárkányhegyen. Többek között ismeretségek bővültek, barátságok mélyültek valamint sárkányok koptak, sőt, sajnos szakadtak. Sajnos a találkozó helyszíne csak egy módon lehetne rosszabb: ha egy erdőben tartanák meg. Nem hiába írok találkozót, tudniillik, ez jelen esetben nem volt rendezvény. A szervezettség mindössze a parkolás irányításában, a büfé valamint a két dobozos rötyi meglétében nyilvánult meg.
Tulajdonképpen nem lenne sok elvárás részemről… de mégis, ne hazudjak magamnak.
Sajnálni nem sajnálom, hogy ott voltam, sőt az első nap után még egyszer visszamentem, de ezt jelen esetben tudjuk be az “elkötelezettségemnek”.
Részemről nagy meglepetés volt, hogy vasárnap sokkal többen látogattak ki, nagy volt a jövés-menés.
És hogy jövöre jövök-e? Bizony, biztos itt a helyem, de nem hiszem, hogy a helyszín és a rendezés miatt.
Sokkal inkább a feeling az ok, kilépve a rohanó világból egy nyugodt (nagyon sűrűn benőtt és tüskés) környezetbe, ahol barátokkal vagyok én és a sárkányaim. A társaság pedig ugyan ezekért jön! 😉

Mindezek mellett ez nem lehúzás akar lenni, de én így gondolom. Jó volt látni, hogy egy kupacba tömörült az a kemény mag, akik aktív sárkányosoknak mondhatók. Azt hiszem jelenleg a 3S volt a szervező, akiknek köszönet minden erőfeszítésért!
A film készülőben… 🙂

Amathil képei
Judit képei
Httomi képei
Humanual képei

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Beszámolók, Magazin | A közvetlen link.

Pákozd 2012 – Beszámolók bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Zsákai Péter hozzászólása:

  jó volt olvasni a beszámolót! megjegyzem, korábbi állításod, miszerint Te nem tudsz beszámolót írni, megdőlni látszik! 😉

  ((((sok zárójel közt szeretném megjegyezni eltűnésem okát: a kedves sárkányos ismerősöktől ezúton is elnézést kérek, hogy hanyagolom a becses társaságukat. mostanában nem téma nálam a sárkányozás. ennyi az oka mindösszesen. minden megkövezést vállalok! azért ha egyszer mégis közétek vetődöm, remélem nem dobáltok meg. 😀 😀 :D))))

  • Zsolt Erdei humanual hozzászólása:

   Én kiállok melletted, bármikor jöhetsz! 😉
   Köszi, hogy olvasol minket, ezek szerint mégis érdekel a SÁRKÁNYOZÁS! 😀

Szólj hozzá a témához!