Magassági rekord kísérlet – Magazin

Share Button

Sajnos már régen belekezdtem Synergy 2000-ben beállított magassági rekordjáról beszámoló bejegyzésbe, ami a mai napig nem készült el. Most, hogy ennél a témánál tartok, önmagam felé sem tudok elszámolni ezzel a hiányossággal, a közeljövőbe befejezem.

A magasság mindig vonzotta az ember fantáziáját, nálunk (sárkányosoknál) sem ritka, hogy egyes eregetők a magasságot ostromolva -számomra a sztratoszférát- célozzák meg sárkányaikkal. Pedig jobb lenne látni őket…
Ausztráliából való ez a videó, ahol jobban megnézve a jelenlegi felszerelést a Synergy féle -általam ismert- szerkóval, sokkal kompaktabb és egyszerűbb kivitelt láthatunk. Ahogy elnézem a 12 év itt is sokat számít, a technika sokat fejlődött, mind a magassági eredmények mérése terén, mind pedig az eresztésre szolgáló csörlő terén.

Sajnos a megcélzott magasságot nem sikerült elérniük, ahogy a videó feliratozásából látható 4 -5 ezer és 8-9 ezer láb magasságban elfogyott a szelük. Így alig 388 lábbal maradtak alul a Guiness rekordtól.
Elnézve a felszerelést és a technikai cuccokat, sok előkészítést kívánt ez az egy nap, mind a 4500 méter zsinórt csomómentesen feltekerni, a kuplung szerepét játszó mechanikát üzemképessé tenni, nem beszélve a magasság mérésére szolgáló eszközök üzemeltetését összehozni.
Azért nem semmi ez a csapat, egész nap kint a puszta közepén, generátorzajban a kijelzőt és a csörlőt lesve “eregetnek”. Elképesztően jó lehet…. ha az elejétől benne vagy. Minden elismerésem, szerintem hamarosan hallunk róluk! 🙂

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!