2012 Pákozd httomi szemszögéből – Beszámolók

Share Button

Ez egy olyan találkozó, ami vegyes érzelmeket kelt mindenkiben! Valaki bevallja……valaki nem….! Az érzelmi megosztottságnak sajnos a helyszín az oka. Élményteli GONDTALAN sarizásra a rengeteg tüskés bokor miatt alkalmatlan. Hisz ki szeretné egy óvatlan pillanatban szétszabdaltatni kedvencét egy tüskés bokron. Bár én is elővettem pár sárkányom, de gyomorideg is megvolt jócskán, mikor kicsit kihagyott a szél…

Ez csak pár gondolat volt részemről a helyszínt illetően.

A rendezvényre csapatunk kemény magja szombaton tudott menni. Reggel fél kilenckor jelent meg nálam Humanual és vett fel minket a párommal. Kilencre érkeztünk Amathilék népes kis családjához. Humanual kedves felesége egész napra sütött nekünk csokis sütit…..bár kicsit alulméretezte a sáskahad pusztító erejét (20 perc) 1db sütit hagytunk Pákozdra is amit Amathil ünnepélyesen megevett…

Amathil nagyon jól tud rajzolni ezért megkértük, hogy hennával rajzoljon ránk még indulás előtt. Én egy fűnyírós emberkét kaptam, párom pillangót kért

Rajzok készen…csomagok ok….. pakolás és pucolás lefelé…….
Juditot Humanuallal már két hete csak piszkáltuk, hogy fog kapni meglepit Pákozdon…….de,hogy mit az nem árultuk el.
A meglepije a következőből állt:- illetve az egész csapatnak szólt a meglepi amit megszerveztem nekik. Akik nem ismernek minket azoknak mesélném el, hogy tavaly kezdődött az egész mikor mentünk lefelé(azóta etalon rendezvénnyé avanzsált Szentkirályszabadjai fesztiválra), mikor is megálltunk a 71-es büfénél kávézni és reggelizni. Itt Judit (Amathil felesége) bundás kenyeret szeretett volna enni de nem volt az étlapon. Én mint vendéglátós(szerviz oldalról) tudván, hogy kedvességgel szinte mindent meg lehet oldani és beszélni……hát megpróbáltam elintézni kedves barátunk kívánságát……és lőőőőn csoda már jött is ki dögivel az isteni sajtos,tejfölös bundáskenyérhalom…….
Így indult a mára kötelezővé vált rendezvényekhez fűződő bundáskenyerezési mizéria….
Szóval két héttel Pákozd előtt én lementem egy Maga67-el Pákozdra és kerestem egy vendéglőt akik hajlandóságot mutattak az én ötletemre, miszerint én telefonon jelzek nekik, hogy hamarosan érkezünk és ők terülj-terülj asztalkával fogják várni a csapatot. A reggeli menüt gondolom már kitaláltátok. Juditka ebből mit sem sejtett, pedig még magánhangzókat is vásárolhatott a megfejtéshez.
Az étterem udvarán terítettek meg nekünk fenséges körülményeket teremtve a reggelihez, amivel bearanyozták a napunk.

Degeszre zabálás után indulás eregetni, sőt még csomagoltak is nekünk……Minden elismerésünk az étteremnek és dolgozóinak! Köszönjük szépen és jövőre már nem kell keresgélni, hogy hova fogunk menni.

Mivel regisztráltunk előre így bemehettünk autóval az eregetés helyére közvetlen. Itt találkoztunk a már jól megszokott sárkányos társadalom krémjével.
Szerencsére pár új tagunkkal is sikerült személyesen is megismerkednünk, így már a névhez tudtunk arcot is csatolni.
Csapatzászlók kihelyezése és sárkányok kicsomagolása után kis gyors eregetés majd ki merre lát terepszemle…..

Magnussal az ég alját kezdtük bitorolni két emelősárkánnyal úgy 2-300 m magasságban szabtuk meg a végét, hogy hova engedjük fel a kicsikéket. Ezt is bőven elég volt kivadászni a tüskés susnyából, mikor elállt a szél minden jelzés nélkül ezt vagy kétszer eljátszotta, majd végleg elállt.
Voltak kint kicsik….nagyok egyaránt.

Ekkor kerültek elő a Ninják és féktelen ninjázásba csapott át az egész domboldal
Volt olyan is aki most látott először nullszeles sárkányt…… illetve most próbálta ki….. siker garantálható volt.

Reflexes csapat is tiszteletét tette a rendezvényen így ismét sikerült nem kevés pénzt otthagyni, bár tündéri Petik ( Nagy Peti, Kis Peti és Új Peti) Mindenben segítettek és sok-sok kedvezményt adtak…..így is fájó összeggel távoztunk, hogy az új szerzemény reptessük. (Dobozsárkány eo10-es)

Csajok mint jó és hűséges földi személyzet segített a már feleslegessé vált sárkányos alkatrészek elpakolásában és felcsévélésében (pl 2*17m sárkányfarok +2*5m ráadásképpen, hogy ne unatkozzanak) tündérkéknek köszönjük szépen.

Majdan leszállt az este és mi indultunk haza, mert mi a kényelmesebb sárkányozók közé tartozunk, kik szeretik az otthoni ágyikójuk kényelmét ……… jövőre is megyünk……

 

Beszámolók

Rendezvényekről, kiruccanásokról, utazásokról bővebben, avagy csak tényszerűen. Küld el Te is élménybeszámolód, hogy mások is "részt vehessenek" benne.

Share Button
Kategória: Beszámolók, Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!