Széltérkép – Magazin

Share Button

Sokszor nem is telik mással a kiszemelt reptetési időpont előtt az idő, mint a szél erejének és irányának fürkészésével. A jól megszokott -és már túlzottan is sokat emlegetett- Windgurut mondhatjuk (erős túlzással) megbízhatónak. Gyakorlatilag azért egy kiindulási alap. Az Időképen még rá szoktam klikkelni a helyi aktuális széljárás miatt a regionális széltérképre.

De amiről most írok, az egy friss találmány, és sajna nem nálunk működik. Kapták ezt az újítást az Egyesült Államok lakói (persze mi is belekuksizhatun), egyszerű az értelmezése, a fekete részeken nem, míg a fehéren mozog a levegő. A nagyobb városokat kiemelve kaphat az érdeklődő tájékoztatást az aktuális szélhelyzetről, sőt, ha ez nem lenne elég, akkor az egeret a keresett helyre irányítva nagyíthat is. A nagyítás során azonban a felugró ablakban csak a koordináták és a szél sebessége jelenik meg, iránya és a széllökések ereje nem. És a végtelenségig nagyítható, ha ott állsz, akkor még a veséd környékén fújó szeleket is kiveheted! 😉 Itt a link, jó nagyítgatást!

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!