Papírsárkány készítés – Magazin

Share Button

Úgy döntöttünk httomival, hogy nekiállunk egy régen dédelgetett terv megvalósításához. Irány a Reflexshop, ahol az anyagok összeguberálása közben beleakadtam  a sárkánykészítő papírokba. Nem is hittem a szememnek, aztán amikor kézbe fogtam, egyből rájöttem, hogy milyen tuti anyag. Nagy ívekben, különböző színekben, sima felülettel, kimondottan sárkány készítő könnyű anyag, amit vékony fa/bambusz keretre ragaszthatsz fel. Teszteltük, semmivel sem nehezebb szakítani mint hagyományos társait, de biz’ isten szép színekben voltak. Egy gondolat erejéig eleinte meg is hökkentem, ki az aki ilyesmiből épít? Aztán visszahökkentem eredeti módba, ahogy arra gondoltam, hogy az ázsiai térségben szinte minden sárkány papírból készül, vajon mi (akik sokat sárkányozunk) miért nem használjuk? Talán nincs merészségünk?
Tudom a választ, ami sokféle lehet, de egy simán ollóval vágott papírvitorlás, bambuszhasítékos, ragasztott, olcsó sárkány is lehet tuti…
Én biztos, hogy veszek olyat és ragasztok a gyerkőkkel egy igazi papírsárkányt.
Egy eddy lesz farokkal. Olyan igazi… 🙂

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!