Sárkánykészítő műhely Sao Paoloból – Magazin

Share Button

Egy érdekes kis üzletet filmezett le valaki a braziliai Sao Paolóban. Már az üzlet homlokzata hamar eloszlatta a kételyeimet, mikor kíváncsiságból klikkeltem egy relevánsnak mondott linkre. Ahogy a kamerával a készítő belép az üzletbe máris tisztult a kép, ezek bizony csak harci sárkányok. Európai szemmel nézve hihetetlen, hogy létezik ilyen üzlet.
A kínálat a sárkányok formáját és kidolgozását nézve elég sokszínű, nem tudom, hogy ezeket csak fesztiválokra vagy csak úgy, hétköznapi alkalmakra is szokták vásárolni. Egyes portéka ára is látszik a legtöbb 1,5 real volt, a legolcsóbb 60 centavo ami 200 és 80 forintnak felel meg nálunk. A típust egyébként elég nehéz volt kideríteni, de sikerült. Ezek a Brazil pião-k. Reményeim szerint a típusok előbb utóbb bekerülnek a sárkány fajták menübe, és leírás születik az országonkénti hagyományokról, szokásokról, fajtákról. De ez még várat magára.

Azért érdekes lenne egy ilyen üzlet a körúton nem? 😉

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Sárkánykészítő műhely Sao Paoloból – Magazin bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Zsákai Péter hozzászólása:

    nagyon tetszik a bolt hangulata. a magam részéről örülnék egy ilyennek a körúton. más világ lenne, az biztos…

    azt hiszem engem legjobban pont ezek a témák érdekelnek, amiket a végén írsz: országonkénti hagyományok, szokások, fajták… vevő vagyok rá! 🙂

Szólj hozzá a témához!